|
Post by aysenurkole06 on Sept 5, 2016 21:41:22 GMT
sadece teoride bir bilgi veriliyor ve bu da çok az bir süre sarfında meydana geliyor. açıkcası çok başarılı ve iyi olduğu ve çok fazla katkı sağladığı söylenemez fakat hiç öğrenmemek den iyidir. eğitimler örgün olsa çok daha iyi ve süre daha fazla olsa ve öğrencilerle bire bir bu konular anlatılsa daha başarılı olacağını düşünüyorum.
|
|
|
Post by cansuozgun on Sept 5, 2016 21:53:15 GMT
Formasyon eğitimi öğretmen adayları için gerekli bir programdır. Biz öğretmen adaylarına katkısı mutlak. Fakat bu kadar önemli bir program bu kadar kısa ve sıkıştırılmış bir zamanda durumun tamamen kendi kapsamından çıktığını gösterir. Amaç kaliteli bir öğretmen yetiştirmek mi? Yoksa sadece sertifikalı boş bir insan yetiştirmek mi? Ben kendi adıma eğitim fakültesinin verdiği eğitimi aldığımı düşünmüyorum. Eğitim fakültesinin bu konuda daha yeterli ve daha ayrıntılı olduğunu düşünüyorum. Burada önemli olan sistemi değiştirmektir. Bölüm öğrencilerine de eğitim fakültelerinde olduğu gibi aynı şekilde eğitim verilmesi taraftarıyım. Öğretmen yeterliğine gelince... Öğretmen yeterliği; her öğretmen adayında bulunması gereken yeterlik alanlarıdır. Ben öğretmen yeterliğinin tamamen değil kısmen kazanıldığını düşünüyorum. Nedeni ise; yukarıda belirttiğim gibi kısa zamanda ve sıkıştırılmış bir program olarak verilmesidir.
|
|
|
Post by kubraozgur on Sept 5, 2016 23:20:09 GMT
Öğretmen yetiştirmede pedagojik formasyon programlarını yararlı buluyorum. Çünkü bir çok öğrenci okuduğu alanın bilgisini yeterince geniş çaplı bir şekilde eğitim almaktadır. Bu aldığı bilgileri pedagojik formasyon programından aldığı belge ile birleştirip eğitim ve Öğretime saha büyük katkılar sağlayabilmektedir. Bununla birlikte eğitim fakülteleri ile pedagojik formasyonun kıyaslanmasının söz konusu bile olmaması gerektiğinin ikisininde aynı kapıya çıktığı kanaatindeyim. Aksi takdirde bir çok bölüm mezunu olan bireylerin iş imkânlarının kısıtlı olduğunu ve aldıkları eğitimin faydasız olacağı görüşündeyim.
|
|
|
Post by duyguekiz on Sept 5, 2016 23:39:22 GMT
Eğitim fakülteleri bilgiyi etkin şekilde aktarmayı öğretmeyi amaçlar ve bunun kapsamlıca öğrenilebilmesi için uzun bir süreç gerekir ne yazık ki şu anda surdurmekte olduğumuz pedagojik formasyon eğitimi bir sertifika programıdır öğretmen yeterlilikleri ne sahip olabilmek için kısıtlı bir sürede birçok süreç aynı anda yürütülmeye çalışılmaktadır fakat tabiki bu sertifika programından sonra hic kimsenin öğretmenlik yeterliliklerine sahip olamayacağı anlamına gelmiyor önemli olan insanların sürekli kendini geliştirmeleri ve yaptıkları işi ciddiye almalarıdır eğer bir öğretmen işini ciddiye alıyor öğretim programı nı inceliyor ve uyguluyor ise kendisini güncel tutuyor dersini verimli gecirmek için gayret gosteriyor ise o kişi yeterliliklere sahiptir denilebilir
|
|
|
Post by seyfullahbasyigit on Sept 5, 2016 23:43:07 GMT
Gerçekçi olalım.. Formasyon sınavlarından sonra gördüğümüz dersler ile ilgili hafızamızda çok az bilgi kalacak. Kısa süreli ve ezbere dayalı olarak çalıştığımız sınav odaklı eğitimin bize katkısı ileri düzeyde olmayacak. Burada biraz da öz eleştiri yapacak olursak öğrenci gerçekten bu bilgileri öğretmenliK hayatında tam anlamıyla kullanabilmek amacı güdüp kendisini bu eğitime verirse biraz daha faydalı bir eğitim süreci geçirebilir. Eğitim kısa süreli değilde, öğretmenlik yapmak isteyen adaylara sindire sindire verilebilir ve bu mesleğin püf noktaları kavratılabilirse daha faydalı ve bol ürünlü sonuçlar ortaya çıkabilir. Sonuç olarak formasyon eğitimi illaki faydaları olan bir eğitim olacaktır fakat meslekte ki asıl beceri yine bireyin kendi insiyatifinde mevcut olacaktır.
|
|
|
Post by meleknazyavuz on Sept 6, 2016 8:59:54 GMT
Bir öğretmen yetiștirirken kullanılan dil,göz temaaları,anlatım biçimi,kısaca öğretmen ve öğrenci arasındaki ilișki çok kuvvetli olmalıdır.Böyle olduğu sürece öğretmen vermek istediği bilgiyi kolaylıkla verirken,öğrenci ise verilen bilgiyi almaya hazırdır.Eğitim fakültesi mi? Pedagojik formasyon sertifikası mi diye sorulduğunda Eğitim Fakültesi derim. Çünkü pedagojik formasyon sertifikası programında notların elimizde hazır olması devamsızlık sıkıntısının olmaması derse olan ilgiyi azaltmış ve öğrencide öğrenme isteğini azaltmıştır. Elbette her iki programında katkısı çok fazladır. Sonuçta alanımızla ilgili derinlemesine bilgi edinmek bile bu bilgileri nasıl alacağımızı bilmediğimiz sürece bilginin kimseye faydası olmaz.Faydalı bir öğretmen olmak ve faydalı öğretmenler yetiştirmek için de ister Eğitim Fakültesi olsun ister pedagojik formasyon sertifikası olsun bu eğitimi almak şarttır.Öğretmen yeterliliği uzaktan eğitim olduğu için yetersizdir sisteme bağlı bir eğitim olduğundan dolayı yeterliliğin çok fazla kazanıldığını düşünmüyorum.
|
|
|
Post by miyeser kılıçal on Sept 6, 2016 16:20:04 GMT
Pedagojik formasyon programı öğretmen olabilmek için alınması gereken bir eğitim programıdır.Fakat pedagojik eğitim programının örgün eğitimin uzaktan eğitimden daha verimli olduğunu düşünüyorum. Bence bütün eğitimler örgün verilmelidir, aksi taktirde tam donanımlı öğretmenler yetişmiş olmaz. Bu konuda eğitim fakültelerinin daha şanslı olmasının yanı sıra bölüm okuyanların bölümle ilgili bilgi birikiminin daha fazla olduğunu düşünüyorum. Bunun yanında ülkemizde çok fazla iş bekleyen öğretmen adayları bulunmaktadır ve bunlara bir çözüm getirilmesi adına bunda sonra alınacak üniversite kontenjanın ihtiyaç kadar olması gerektiğini düşünüyorum. Eğer ihtiyaç fazlası kişi alınırsa daha çok atanamayan öğretmen olacaktır...
|
|
|
Post by osaqinihiroc on Apr 27, 2019 10:40:26 GMT
|
|
|
Post by iteseamo on Apr 27, 2019 12:19:25 GMT
|
|
|
Post by kewexauv on May 9, 2019 6:26:24 GMT
|
|
|
Post by uwizxozadi on May 9, 2019 8:34:43 GMT
|
|
|
Post by ugimeno on Jun 7, 2019 2:39:13 GMT
|
|
|
Post by iejeyeis on Jun 7, 2019 4:43:10 GMT
|
|
|
Post by MatthewHow on Apr 17, 2020 7:11:45 GMT
<b><a href=https://novostroyka63.ru/>Строительство фундамента</a></b> Создание дома вашей мечты - это оригинальная возможность, спланировать и претворить в жизнь нечто воистину уникальное во всех отношениях. Возведение фундамента - это в целом первоначальная модель ремонта, в процессе которой домик строится. При расчете замена фундамента под старым деревянным домом цена предусматривается весьма много факторов. Средняясумма возведения домов фундамента составляет приблизительно от 10$ за кв.метр . Погреб сможет умножить итоговую стоимость каждого объекта недвижимости, предоставляя необходимое помещение ради организации хранения и порой рабочее пространство. Наша профессиональная команда по конструированию и возведенью фундамент под памятник на кладбище цена может помочь выстроить жилище, о котором вы всегда мечтали. От начала до конца наша специализированная компания в Череповец позаботимся о всех без исключения процессах, чтобы заказчику не довелось тревожиться о деталях. Специализированная международная компания в Киселевск несет юридическую ответственность за проект, а не вы, именно поэтому организация в Борисоглебск имеют интерес в том, затем чтобы довести до конца строительство коттеджа быстрее и эффективнее. Узнайте о сваи винтовые для фундамента цены в вытегре у спспециалистовециалистов корпорации.
|
|
GeneralСontractorSlabs
Guest
|
Post by GeneralСontractorSlabs on Apr 17, 2020 16:11:17 GMT
<b><a href=https://grandeurhillsgroup.com/>general construction</a></b> Repair work residential premises turnkey - much better Solving problems through wizards.In order place an order for repair work dwellings in Diamond District, leave a request on site or by phone. To create hospitality interior decoration expertly as well as properly, it is vital to utilize effective and also extremely audio products that comply with all standards and technological criteria. However the primary distinction is not also in the components, but in how and just how correctly they are actually made use of. And also this is actually the work of the experts. Expert capabilities areactually an extremely essential situation. . Likewise in our firm, you can purchase personalized bathroom vanities, retail interior design on the most effective problems. With us, interior basements, in addition to Premium renovation Bay Terrace, will end up being straightforward, high quality and also quickly. Our representative will call you back, for clarification few details and assign Times of Day arrival to you professionals and designer.
|
|