|
Post by mveyselcalapkulu on Sept 5, 2016 19:49:27 GMT
Karşılaştırmalı olarak ele alındığında eğitim fakültesi mi? yoksa pedagojik formasyon sertifika programı mı? sorusunun cevabı oldukça açıktır. Her ne kadar pedagojik formasyonun önemi gözardı edilemese de eğitim fakültelerinin bu progamı 4 yıl gibi uzun bir süreye entegre etmesi daha başarılı bir yöntemdir.Böyle düşünmemin sebebi bilginin ayrı ayrı ele alınan fakat nihayetinde bir bütün olduğu gerçeğidir. Fakültelerde ve eğitim kurumlarında bizler öğrenen rolündeyiz, verilen bilgiyi almakla yükümlüyüz ancak bu bilginin ne kadar edinildiği verilen bilginin ne kadar kullanılabildiğiyle bağlantılıdır. pedagojik formasyonun amacı öğrenilen bilgiyi başka bireylere aktarılmasını amaçlar bu anlamda ele aldğımızda bilgiyi öğrenmek ve bu bilgiyi öğretmek bir bütündür. Bu ölçütle değerlendirildiğinde bilgiyi 4 yıl boyunca öğrenirken bu bilgiyi öğretme becerisini kısa bir döneme sığrdırmak yanlış olur. bu yüzden eğitim fakültelerinde ki 4 yıllık eğitim süresince öğrenilen her bilginin yanısıra bu bilgilerin nasıl aktarılacağının da öğretilmesi eğitim sisteminde öenmli bir başarıya ulaşılmasını sağlar. Bu nedenle pedogojik formasyon eğitim programının uzun bir süre zarfında daha verimli bir şekilde (sindire sindire ) öğretilmesi sadece eğitim fakültelerinde izlenilen bir yol olmakla beraber pedagojik formasyon eğitim programının kendi içerisinde de vizyonu olmalıdır. 2 ayda olacak iş değil...
|
|
|
Post by yusufince on Sept 5, 2016 19:54:58 GMT
Pedagojik formasyon eğitimi aslında hem olumlu hemde olumsuz nedenlerini içinde barındırmaktadır. Bunlardan olumlu nedenler arasında yer alan bir takım hususlardan bahsetmek isterim ki; 1. öğrenme sırasında öğrencinin almış olduğu bilgi, birikim, sınıf içi ve sınıf dışı konuları hakkındaki kazanmış olduğu tecrübeleri, hayatı boyunca devam etmesine yönelik olmasıdır. 2. Bu yönde kazanılan bilgilerin ilerde öğretmen adayı olan bizler öğrenci ile iletişimi onları anlama ve kapasitelerine uygun şekilde eğitimlerde bulunmamızı da sağlar. hatta hayata bakış acımızı bile değiştire bilir. eğitim her yerde her zaman gerekli görülmekte bunun için yapılan etkinlikler uzaktan eğitim dersleri bile olsa eğitim eğitimdir aslında. Tabi ki iyi bir eğitimin verilmesi de her zaman desteklenen bir şeydir. Ama ne yazık ki (kendi fikrimi ortaya koyuyorum) ben uzaktan eğitim programlarına karşıyım çünkü etkili bir öğrenme olabilmesi için ilk önce öğretmen ile öğrenci karşılıklı olarak bir etkileşim içinde olacak yani öğretmen konuyu anlatırken öğretmenin jest ve mimikleri hal ve hareketleri bazı öğrencilerin konuyu bu şekilde daha iyi anlamasını olanak sağlarken, uzaktan öğretimde ise öğrenci ilgisini tam veremez. bence eğitimin daha iyi olabilmesi için öğrencilerin alışmış olduğu sınıf ortamın da yapılması lazım. çünkü siz öğrenciyi alışmış bir durumdan alışmamış bir ortama koyuyorsunuz ve eğitim vermek istiyorsunuz.sınıf ortamında bile öğrenci tam anlamıyla konuya hakim olmakta güçlük çekerken bizler artık uzaktan öğretimde öğrenmeyi ne kadar iyi sağlayabilir?
|
|
|
Post by burcutan on Sept 5, 2016 19:56:05 GMT
Öğretmen yetiştirmede pedogijik formasyon, Eğitim Fakültelerinde görülmesi en doğru karardır. Kişiyi doğrudan öğrenmeye sevkederek, hem katılım hem başarı sağlanıyor.
|
|
|
Post by onurpiloglu on Sept 5, 2016 19:57:22 GMT
Üniversitelerin kurumsal kapasitesine bağlı olarak en erken lisans programlarının birinci sınıfını tamamlamış öğrenciler, program açma izni verilen ilgili üniversitelerin eğitim/eğitim bilimleri fakültesi ve eğitim bilimleri bölümünde açılan pedagojik formasyon eğitimi sertifika programına başvurmalıdırlar.Pedogojik formasyon sertifikası.Öğretmen yeterliliği öğretmenin öğrencilere öğretmesi gereken nitelikleri iyi ve faydalı bir şekilde aktarabilmesidir.evet kazandım yeterli eğitimi aldım.
|
|
|
Post by Dilara Kara on Sept 5, 2016 20:01:28 GMT
Öğretmen yetiştirmede pedagojik formasyon programlarının katkısını tartışmanız beklenmektedir. Eğitim fakülteleri mi pedagojik formasyon sertifika programı mı? Öğretmen yeterliği nedir ve bu sertifika programı size bu yeterliği kazandırabildi mi? Nedeni ve gerekçeleri nedir?
|
|
|
Post by bayramfeyyazekici on Sept 5, 2016 20:06:48 GMT
Eğitim fakültesi ve pedagojik formasyon egitimini ele aldigimizda eğitim fakültelerinin süre açisından daha verimli olduğu düsunulebilir fakat pedagojik formasyonda verilen eğitimde yadsinamaz elbette uzun süreli eğitim şeklinde olması ve formasyonun lisans süresi içerisinde verilmesi daha uygundur.
|
|
|
Post by dilekkurucay on Sept 5, 2016 20:20:05 GMT
Bence pedagojik formasyon bilinçli bir öğrenci için yeterlidir. Fakat pedagojik formasyonun birçok zorluğu vardır. Pedagojik formasyon süresi yeterli değildir ancak bilinçli bir aday öğrendiklerini pekiştirirse yeterli olabilir ayrıca uzaktan eğitim olarak formasyon dersleri dersin anlaşılmasını güçleştirmektedir. Öğrenciler, pedagojik formasyon içinde fakültenin belirlediği ilk veya orta öğretim okullarında mesleki uygulama yapmak zorundadırlar. Ancak bu uygulama öğretmen adayları için yetersizdir çünkü yapılan stajlarda öğretmen adaylarına ders anlatmaları için pratik yapmaları için yeterli fırsat tanınmaz.
|
|
|
Post by utkugunes on Sept 5, 2016 20:41:51 GMT
Eğitim olgusu, farklı nitelikte ve özellikte olmakla birlikte insanlığın geçmişi ile başlayan bir süreçtir. Her devirde farklılık göstermesine rağmen temelde ortak olan nokta, bireyin eğitilmesidir. Eğitilme yolları ise, devirden devire, ülkeden ülkeye, toplumdan topluma, hatta daha da özelleştirirsek, toplumu oluşturan çekirdek birim olan aileden aileye öz ve biçim açısından farklılık gösterir. Bu konuda en belirgin ölçüt toplumların gelişmişlik düzeyi ve bunu izleyen toplumların gelişen teknolojik ürünlerden yararlanma olanaklarıdır. Özellikle günümüzde teknolojideki hızlı gelişmeler eğitim yollarında da kendini göstermiştir. Bireylerin bu hızlı teknolojik gelişmelere ve yaşama uyum sağlayabilmeleri nitelikli eğitim olanaklarının sağlanması ile mümkündür.Başarılı öğretmen, öğretim programlarının amaçlarında gösterilen özellikleri öğrencilere kazandıracak nitelikte öğretim yapan öğretmendir. Bu tür öğretmenler genellikle etkili, kaliteli ya da nitelikli gibi sözlerle tanımlanırlar. Şahsım adına bir öğretmen sorumluluğunun ciddiyetinden dolayı böyle olmaya mecburdur.
|
|
|
Post by Şükriye Büyükyıldırım on Sept 5, 2016 20:43:25 GMT
Pedagojik formasyon,basit anlamıyla alan eğitimi almış kişilere alanlarını nasıl öğreteceklerine dair pedagoji eğitimi vermeyi kapsamaktadır.Dünyada da bunun çeşitli örnekleri uygulanmaktadır.Örneğin, İngiltere de öğretmen olabilmek için "PSCE" sertifikasına sahip olmak gerekmektedir.Bu sertifika boyunca öğrencilere alan eğitimi değil sadece alanlarını nasıl öğreteceklerine dair bir eğitim verilmektedir.Benzer şekilde "Bachelor of Education"; Kuzey Amerika, Avustralya, Hindistan gibi ülkelerde lisans sonrası öğretmen olmak isteyenlerin edinmeleri gereken bir derecedir.Ülkemizde de bu süreç benzer şekilde işlemektedir.Buna binaen, birçok otorite tarafından öğretmen yetiştirmede ilk sıralarda olan ve bu durumu PISA başarısına da yansıtmış olan Firlandiya, ülkemizin son zamanlarda öğretmen adaylarının seçimiyle ve yetiştirilmesiyle ilgili alınan kararlar bakımından benzerlik gösterdiği bir ülkedir.Kısacası,pedagojik formasyon sadece türkiye de değil çeşitli ülkelerce de uygulanmaktadır.Fakat şuan bizim gördüğümüz ,uzaktan eğitim şeklinde ve kısa vadeli olarak uygulanan bu formasyon diğer ülkelerdeki uygulamalarla ne kadar benzerlik gösteriyor,ne kadar yeterli?
|
|
|
Post by dilarakara06 on Sept 5, 2016 20:56:40 GMT
Eğitim fakültesi mi yoksa pedagojik formasyon programı mı? sorusu çıkarımlarda bulunmamı kolaylaştıracaktır. ilk duyduğumuzda kulağa oldukça sempatik gelen pedagojik formasyon eğitimi yaşadığım bir dönemlik süreç içerisinde zihnimi zorlamamı ve yeni başlıklar altında bulunmamı sağladı ilk başta sadece öğretmenlik amaçlı aldığım bu eğitim zaman içerisinde gerekliliği ve ne denli önemli olduğunu algılamamı sağladı eğitim fakültelerinde temelden verildiğini düşündüğüm bu uygulama eğitim fakültesi öğrencilerini sonradan pedagojik formasyon eğitimi alan öğrencilerden daha etkin ve başarılı kılmakta kanısına varmaktayım kendimce küçük birde tez varsaydım şöyle ki psikolojik süreç yani kişinin kendini ilk andan beri öğretmenliğe hazırlaması bir koşullanmadır ve eğitim fakültesi öğrencileri bu koşullanmayı ilk andan itibaren tamamlayıp tam öğrenmeyi sağlamışlardır.
|
|
|
Post by demetyaman on Sept 5, 2016 20:57:03 GMT
Pedagojik formasyon sertifika programının öğretmen adaylarına kattıkları tabiki yadsınamaz anca eğitim fakültesi bünyesinde verilen eğitim programının kişinin öğretmenlik ve kendi branşı çerçevesinde şekillendiğinden dolayı alelacele verilen pedagojik formasyon programından daha verimli bir şekilde öğretmenliğe hazırladığını düşünüyorum. Kişisel gelişim penceresinden baktığımızda kişinin aldığı programın o kadar da önemli olmayacağı kanısındayım.
|
|
|
Post by benguyertut on Sept 5, 2016 20:59:14 GMT
Bu programlar ülkemizde uzaktan eğitim ile yapıldığı için yetersizdir . Yeterli bilgi sağlıklı bir şekilde alınmamaktadır . Bu eğitimler uygulamalı ve sınıf içinde olsaydı daha sağlıklı bir eğitim verilmiş olurdu . Sıkıştırılmış program ile uzaktan eğitim ders bütünlüğü bir öğretmen değil sadece geceleri uykusuz geçen bütte ya geçemezsem korkusuyla yaşayan bir öğrenci adsyı yetiştirir. Temel sağlam olmazsa , biz sağlam olmazsak nasıl geleceği umutlandıran bireyler yetiştiririz ?
|
|
|
Post by seldadurmaz on Sept 5, 2016 21:06:27 GMT
Elbette ki eğitim fakültesinde birebir eğitim alan bir kişiyle uzaktan eğitim formasyon alan bir kişinin eğitim bilgisi eşit değildir. Aslina bakarsaniz insanlara verilen eğitimin kalitesi kadar bireyin öğrenme hevesi ve cabasi da etkilidir. Eğitim ne kadar iyi olursa olsun birey kendine birşey katmak istemezse verilen eğitimin de değeri kalmaz sonuç olarak eğitim kişinin öğrenmeye olan isteğiyle doğrudan ilişkili olup bireysel farkliliklar nedeniyle öğrenim aşamasında her insanda farklı bir süreç izlenir.
|
|
|
Post by koksalisci on Sept 5, 2016 21:31:33 GMT
kısıtlı zaman içerisinde almış olduğumuz formasyon eğitiminde bazı konuların gereksiz akademik bilgiler olduğunu düşünüyorum.sonuçta bueğitim hangi alanda alınırsa alınsın burada öğrenilen bilgileri kulanan az sayıda öğretmen var ve bu bilgilerin kullanıla bileceği okullar ülkemizde kaçtane staj süresinin birazdaha uzatılıp alanında yeterliliği ıspatlanmış kişilerin bildiklerini aktarma kabiliyetlerinin artırılması bence daha uygundur.
|
|
|
Post by abdulbaki on Sept 5, 2016 21:40:23 GMT
pedagojik formasyonu eğitim fakültesi vermeli öğretmenlik konusunda daha detaylı öğrenci yetiştirildiğini düşünürüm her işi uzamanlık alanı yapmalı kalifiye eleman için bu şart
|
|