|
Post by mrvesagroglu on Sept 2, 2016 18:56:52 GMT
Fen edebiyat fakültesi mezunlarına pedagojik formasyon vererek öğretmen yetiştirme işi, yaklaşımlar açısından değerlendirildiğinde, öncelikle alanında uzmanlaşmayı sonrasında ise alan bilgisinin nasıl öğretileceği ile ilgilenerek meslekte uzmanlaşmayı hedeflemektedir. Teoride gayet mantıklı görünen bu adım, uygulamada da aynı başarıyı gösterebilmelidir ki eğitim sistemi adına alınmış olumlu bir karar olarak değerlendirilebilsin. Bu doğrultuda sistemli bir süreç takip edilmeli ve her şey en ince ayrıntısına kadar planlanmalıdır. Planlama süreci teoride kalmamalı, uygulamaya dönük mantıklı kararlar da alınabilmelidir. Uygulamaya dönük kararlar alabilmek için daha önce uygulanmış ve başarısı görülmüş sistemlerin incelenmesinde fayda vardır.
Eğitim fakültesinde başlangıçtan itibaren öğretmenlık ve alan bilgisi eğitimini birlikte alırlarken fen edebiyat fakültesinde öğretmenlik eğitimi son bir seneye iki dönem olarak sığdırılmaktadır.Bu ise pedagojik formasyon eğitimi alan öğrencilerin deneyim konusunda ve uygulamada eksiklik göstermesine neden olur. bu konuda sürenin uzatılması veya staj eğitiminin daha uun bir zamanı kapsaması gerektiğini düşünüyorum. YEtkiliLerin yeni düzenlemeler yapmaları gerektiğini düşünmekteyim.
Pedagojik formasyon programının uzaktan eğitim olarak verimemesi gerektiğini düşünüyorum.Çünkü yeterli verim alamadığımı düşünüyorum.
|
|
|
Post by emineturgut on Sept 2, 2016 19:51:02 GMT
Öğretmen yetiştirmede pedagojik formasyon programın katkısı öğrencileri alanlarında başarılı birer öğretmen olabilmeleri için önemli bir programdır.Mesleğinin gereklerine inanması,bulması ve uygulaması zorunludur. Bu yüzden pedagojik formasyon önemlidir. Mesleğine karşı olumlu bir tutum içinde olmalıdır.Başarılı öğretmen öğretim programlarının amaçlarında gösterilen özellikleri öğrencilere kazandıracak nitelikte öğretim yapan öğretmendir.Bu program belirli bir hedef ortaya koyar ve o hedef yolunda ilerlemeyi sağlar. Öğrencilerin alan bilileri hakkında bilgiler sunar.Öğretmen yeterliliği , eğitim sürecinde yer alan paydaşların eleştirel görüş ve önerilerine açık olup sürekli olarak geliştirmek ve güncelleştirmek üzre hazırlanmıştır.
|
|
|
Post by sblogut34 on Sept 2, 2016 20:01:48 GMT
Seçtiğimiz meslekler hayatımızda çok büyük önem arz eder tabiki her mesleğin bir niteliği , izledği bir yol , yöntem vardır. Bence öğretmenlik mesleğinde de nitelik çok önemidir ve bu süreçte pedegolojik formasyon bir eleme potasıdır. Öğretmenin, öğretmenlik niteliğine sahip olması bir eğitim sürecinden geçerek istenilen hedefe ulaşmasını sağlar.Kişinin okuduğu bölüm üzerinde yeterli donanıma sahip olması , genel kültürünün olması yaptığımız işin önemli bir kısmıdır son olarak bunu taçlandırıcak olan da pedogolojik eğitimdir. Mesleğimizle aramızdaki uyum çok önemlidir.Mesela kan korkusu olan bir insan doktor olamayacağı gibi öğretmenlik mesleğinin niteliklerini taşımayan kişi de öğretmenlikte başarılı olamicaktır.Çünkü öğretmenliğinde kişide aradığı belli özellikler vardır.Bir öğretmen 30 kişilik bir sınıftan farklı mesleklerde bireyler çıkmsını sağlar. Eğitimin ve seçtiğimiz mesleklerin temelinde öğretmenlerimiz vardır.Bunun için öğretmenlik kutsal bir meslektir ve belli bir yol izlemelidir bu sebepden dolayı pedogolojik formasyon oldukça önemlidir.Ancak bu kadar önem arz eden bi eğitimin bu kadar kısa süreye sıkıştırılmış olması istenilen verimi vermicektir.
|
|
|
Post by ezgidegirmenci on Sept 2, 2016 20:11:30 GMT
Eğitim sisteminin verimliliği, toplumun ihtiyacı olan nitelik ve nicelikte insan gücünün yetiştirilmesi ile doğru orantılı olduğundan öğretmen, eğitim sisteminin en stratejik parçalarından biri olarak kabul edilir. Bu nedenle eğitim ve öğretimde kullanılan yöntem ve teknikler, araç ve gereçler ne kadar iyi organize edilirse edilsin, hedefler ne kadar iyi saptanırsa saptansın, eğer öğretmen yetersizse, eğitimden beklenen sonucun alınması mümkün değildir. Öğretmen yeterliğini sağlayacak en önemli ölçütlerden birisi, mesleğe yönelik ilgidir. Bu ilgi düzeyi tutumun olumlu ya da olumsuz boyutunu ortaya koyar. Öğretmenlik mesleğine yönelik ilgisi yüksek olan bireyin, mesleğe ilişkin tutumu da olumlu olur. Öğretmenlerin mesleklerine yönelik tutumları genel olarak onların mesleklerini sevmeleri, mesleklerine bağlı olmaları, toplumsal olarak mesleklerinin gerekli ve önemli olduğunun bilincine ulaşmaları ve meslekleri dolayısıyla kendilerini sürekli geliştirmek durumunda olduklarına inanmaları ile ilgilidir.
|
|
|
Post by aysun arslan on Sept 2, 2016 20:18:01 GMT
Pedagojik formasyonun özellikle bir öğretmen adayı için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Öğretmenlik bir ülkenin temellerini yapılandıran bir meslektir.Buna göre bir öğretmenin bilgi aktarımı yapması değil,öğrencilerine kalıcı izli davranış kazandırması hedeflenmektedir.Bu sadece davranış anlamında değil,bilişsel alanda da gerçekleşmesi amaçlanan bir kazanım olmalıdır.Bu açıdan pedagojik formasyonun zamana yayılarak,uygulamalı eğitimle verilmesi gerektiğini düşünüyorum.Eğitim fakültelerinde dört senede verilen eğitimin formasyon sertifika programıyla birkaç ayda verilmeye çalışılmasını yeterli bulmuyorum.Ders sayısının fazlalığı ve konuların önemli olması kavrama ve içselleştirmede sorunlara sebep olmaktadır.Hocaların dersleri en iyi şekilde anlatma ve bize yardımcı olma çabaları,sınırlı vakti değerlendirme noktasında bize destek olmaktadır.Ancak bazı derslerin uygulama gerektirdiğini,böyle olursa kazanımların daha verimli olacağı görüşündeyim. Öğretmen yeterliliği, öğretmenin mesleki bilgi ve kültür olarak yeterli donanıma sahip, öğrencilerine değer veren, insanları tanımada ve insan ilişkilerinde bilgili ve deneyimli olup, anlatma ve uygulama becerisi gelişmiş, mesleki özelliklerini geliştiren,yeniliklere açık olan,öğrencilerin ihtiyaçlarını gözlemleyerek bunları karşılamaya yönelik çalışmaları yapabilmektir. Aldığımız sertifika programı hocalarımızın anlatımı ve yaptığımız okumalarla faydalı olmuş ancak birçok dersin kısa zamanda verilmesi nedeniyle tam bir yeterlilik sağlamamıştır.
|
|
|
Post by emineturgut on Sept 2, 2016 20:25:34 GMT
Eğitim fakültelerinde örneğin sınav puanlarına bakılarak alınıyor.Fakat bu adayların öğretmenliğe yatkınlığı dikkate alınmıyor.Dünyada birçok eğitim fakültesine öğrenci kabulünde mülakat yapılıyor.Fakat Türkiye'de bu sistem yok. Bu yüzden eğitim fakülteleri her ne kadar sınav başarısına göre de alsa iyi bir öğretmen profili çizemiyor.Kanaatimce lisede okuduğum yıllarda buna tecrübe oldum.Örneğin Edebiyat hocamız eğitim fakültesinden mezun olmuştu fakat yeterince ders anlatma kabiliyeti yoktu.Hem öğrenci hem ders ortamı sağlayamıyordu.Bu da onun eğitim fakültesinde yeterince iyi bir başarı sağlayamadığından kaynaklanıyor. Öğrencilerin entelektüel yönleri de zayıf. Bir öğretmen gelişime açık olmalıdır.Pedagojik formasyon sertifkası ise gelişime açık birer öğretmenler yetiştiriyor.Bir öğretmenin 'kim ,niçin,nerede,nasıl öğretilmelidir?sorularına cevap vermesi gerekir bu yüzden bunu yapacak tek şey de pedagojik formasyondur.Bu soruları cavaplayabilmek için pedagojik formasyon bilgisinin olması gerek.Bu sorulara cevap verilmezse yeterli bir öğretmen ortaya çıkamaz.Bu yüzden pedagojik formasyon sertifkası önemlidir. gelişime açık ve etkili iletişim becerileri,ahlaki ilkeleri içselleştirmiş olmalıdır.Bunlar da yine pedaagojik formasyon ile kazanılabilir.
|
|
|
Post by serkanucler on Sept 2, 2016 20:33:54 GMT
Öncelikle ülkemizde eğitim alanında fazlasıyla geride olduğumuzu düşünüyorum ve verilen formasyon sistemi de buna dahil. Sanal derslerden çok fayda gördüğümü söyleyemem,kısıtlı süre ve sayfalarca notları anlamak, uygulamak mümkün değil. Sistem ezbere itiyor bizleri ve böylece bilgileri unutma derecesi artıyor. Fakat eğitim fakültelerinde 4 seneye dağıtılmış bir uygulama var ve daha etkili olduğu aşikar. Daha fazla uygulama,daha ayrıntılı bilgiler,görsel olarak etkili bir biçim ve dahası... Bu değindiğim hususta yeterliliğin de az olduğu çıkarımını yapabiliriz. Çünkü ayrıntıya girecek olursam örneğin final sınavı süremiz ortalama bir aydı ve dolayısıyla bilgi edinme,sınavda bunu sergileme adına eksik olduğumun farkındayım ve geçip geçmeme kaygım var. Hocalarımız fazlasıyla eksikleri tamamlama çabasında ve ilgililer. Fakat sanaldan bunun yeterliliği mümkün değil. Yorumlarımı daha çok örneklere dayalı bir şekilde yapmak istedim ki daha iyi anlaşılabilmek için ve tıpkı eğitim fakültelerinde de bu sistem var daha fazla örnekli ve açıklayıcı. Fakat formasyon sistemimizde çoğu zaman direk bilgi ve kısıtlanmış zaman var. Formasyon sisteminin faydalı olduğunu düşünen yorumculara gerçeklik boyutunu sormak isterim... Eğitim sisteminin verimliliği, toplumun ihtiyacı olan nitelik ve nicelikte insan gücünün yetiştirilmesi ile doğru orantılı olduğundan öğretmen, eğitim sisteminin en stratejik parçalarından biri olarak kabul edilir . Bu nedenle eğitim ve öğretimde kullanılan yöntem ve teknikler, araç ve gereçler ne kadar iyi organize edilirse edilsin, hedefler ne kadar iyi saptanırsa saptansın, eğer öğretmen yetersizse, eğitimden beklenen sonucun alınması mümkün değildir Öğretmen yeterliğini sağlayacak en önemli ölçütlerden birisi, mesleğe yönelik ilgidir. Bu ilgi düzeyi tutumun olumlu ya da olumsuz boyutunu ortaya koyar. Öğretmenlik mesleğine yönelik ilgisi yüksek olan bireyin, mesleğe ilişkin tutumu da olumlu olur. Öğretmenlerin mesleklerine yönelik tutumları genel olarak onların mesleklerini sevmeleri, mesleklerine bağlı olmaları, toplumsal olarak mesleklerinin gerekli ve önemli olduğunun bilincine ulaşmaları ve meslekleri dolayısıyla kendilerini sürekli geliştirmek durumunda olduklarına inanmaları ile ilgilidir Yani buradan da anlayacağmız üzere yeşi arkadaşımızında dediği gibi kısıtlı zamanda verilen eğitim ne kadar verimli olabilir ve eğitim vermekle iş bitmiyor yukarda bahsettiğim gibi öğretmenin bazı yetilere de sahip olması ve bunun test edilmesi gerekir Eğitim toplumun kalbidir en çOK yatırım buna yapılmalıdır bişeyler değişmeli bu konuda. pek faydalı oldugu söylenemez.hem süre kısıtlığından hem de uzaktan eğitim olması nedeniyle bu konuda başarı sağlayacagını sanmyorum
|
|
|
Post by yukselyasemin on Sept 2, 2016 21:25:11 GMT
Pedagojik formasyon sertifika programı ve eğitim fakültelerinde verilen teorik dersler içerik yönüyle aynı olduğundan dolayı kişinin aynı şeyleri öğrenmesi sağlanmaktadır.Bence ikisininde tek farkı fakültelerde verilen eğitim daha uzun sürede gerçekleşip kalıcılığın daha fazla olmasıdır.Fakat her iki durumda da mezun olan birey sahaya inmeden ,öğretmenlik deneyimlerini yaşayarak öğrenmeden nitelikli öğretmen olacağını düşünmüyorum. Verilen eğitimin süresinden ziyade yaşanmişliklar,ilgi ve deneyimlerimizle bu sürecin verimli hale getirileceğini düşünüyorum.
|
|
|
Post by elifnur arat on Sept 2, 2016 21:58:09 GMT
Pedagojik formasyon ile alınan sertifika programı yeterlidir veya yetersizdir diyemiyorum. Çünkü eğitim sürecimizi tamamlamamış durumdayız. Bu yüzden de eğitimin yeterlilik konusu hakkında bir fikir yürütemiyorum. Bu konuda ki düşüncelerimin, kararsızlığımın meslek hayatına adım attığım zaman değişeceğini ümit ediyorum. Fakültelerde alınan eğitimin pedagojik formasyondan daha kapsamlı olması olumlu dönütler sağlanmıştır.
|
|
|
Post by ozgeduygun on Sept 2, 2016 22:03:06 GMT
Pedagojik formasyon eğitimi alınırken hatrı sayılır miktardaki bilgiyi kısa sürede sıkıştırılmış olarak öğrendik.Bunun bize faydası oldu mu ? Evet, oldu,artık biri bize alanımızla ilgili birşeyler sorduğunda veya bir sınava tabi tutulduğumuzda soruları cevaplayabilecek düzeye geldik.Amma velakin bunları eğitim fakültesi mezunları kadar ayrıntılı mı biliyoruz? her bir konu üzerinde onlar kadar durduk mu?Biz mezun olduğumuzda 4 yıl program geliştirme üzerine üzerine çalışmış birisi kadar iyi programlar oluşturacak mıyız? bunlar araştırılması gereken konular.Ben onlar kadar yetkin yetiştiğimizi düşünmüyorum. Ama iş alanımı genişletmek adına bu eğitimi alıyorum. Öğretmen yeterliliği konusuna bakacak olursak günümüzde öğretmen açığı olduğu yerlerde kendi alanına benzer alanlarda öğretmenlerin başka derslere girdiğini görüyoruz.Bu bizim okulumuzda da örnekleri mevcut.Mesela alanı halkla ilişkiler olan bir hocamızın mesleki ingilizce dersine girmesi.Buna bir çok örnek verebiliriz.Ama bunun hem öğretmen hem de öğrenci açısından yararları ne kadar vardır tartışmak lazım.Kendi alanında yetişmiş bir öğretmenin verebileceğini alanı yakın olsa da diğer alandan biri ne kadar verebilir ve bu sistemden çıkmış bir öğrenciden aldığı eksik bilgiden ne kaynaklı ne kadar yüksek performans beklenebilir. Öğretmen yeterliliklerine baktığımız zaman der ki; bir öğretmen sonuçlara göre öğretme ve öğrenme sürecini gözden geçirmelidir.Eğer bir derste öğrencilerin çoğu beklenenden düşük puanlar alıyorsa öğretmenler kendi yöntemlerine bakmalıdırlar.Öğrenciyi anlayıp geri dönüt sağlayabilmelidirler.Bunu layıkıyla yerine getiren öğretmenlerimiz mevcut ama hala direnip çağın gereklerine ayak uyduramayıp öğrenciyi mağdur eden bir çok öğretmende mevcut.İşimi garantiye aldım mantığıyla artık işlevsiz hale gelmiş öğretmenlerimiz artık bu gereklilikleri sağlayabilecek, öğrenciyle birbirini anlayabilecek yeni öğretmenlere yerlerini bırakmalıdırlar. Bu program bana gerekli yeterlilikleri kazandırdı mı?Bunu kendim sahaya çıktığımda daha net anlayabileceğime inanıyorum.Ama bu eğitim bana iyi bir öğretmen ile kötü öğretmenin farkını canlı örneklerle gösterdi.Ben nasıl bir öğretmen olmayacağımı öğrendiğimi düşünüyorum.
|
|
|
Post by Semra_ozturkk on Sept 2, 2016 23:22:04 GMT
Pedagojik formasyon sertifika programı kısıtlı bir zamanda verilmek zorunda olduğu için eğitim fakülteleri bu konuda avantaj. Tam tersi bir durumda arkadaşların belirttiği gibi bende pedagojik formasyonun daha verimli olduğuna katılıyorum. Öğretmen yeterliği,gerekli bilgi birikimini ve her açıdan donanımlı olmayı gerektirir. Bu yeterliği kazanıp kazanmadığıma gelince , kesinlikle kazandığımı düşünmüyorum.Sıkıştırılmış dersler, ardarda girdiğimiz sınav stresinin neden olduğu sıkıntılı durum bunun en büyük nedeni bence.
|
|
|
Post by ggurelsserife on Sept 3, 2016 7:28:37 GMT
Pedagojik formasyon eğitiminde mikro öğretim tekniğinin kullanılmasının yararları neler olabilir?(mikro öğretim:öğretmenlik uygulaması çalışmalarının videoya kaydedilmesi)
İlk olarak bu teknik mesleki bilgi ve beceri kazandırmada etkilidir...
Ögretmenlik video uygulamalarıyla görerek ögrenilebilecek bir meslek degildir. Yani ögretmenlik bir müsabakayı dışardan bir seyirci gibi izlemek ve yorum yapmak degil, bizzat müsabakanın içinde yer almak yerinde bir tabirle sahanın içinde bulunmaktır. Kanımca mikro ögretim yönteminin ögretmenlik mesleginde katkısı oldukça sınırlıdır. Sınıf içindeki olayların aniden gelişmesi ve bu olaylara ani ve etkili müdahale edilmesinin gerekmesi, her ögrenci grubunun farklı davranişlar sergilemesi, olumsuz davranişlara karşi ögretmenin önsezisi vb... gibi durumlar ögretmenlik mesleginin bir tecrübe gerektirdigini göstermektedir. ögretmenlik uygulamasında mikro ögretim tekniginin uygulanması ögretmene bir tecrübe kazandırmayacagı inancındayım. Ben faydalı olacağını düşünüyorum. Çünkü mikro öğretim tekniğiyle öğretmen adayları hatalarını görür ve anında dönüt ve düzeltme imkanı sağlar ve bu hatasını bir daha yapmamaya özen gösterir.
|
|
|
Post by emrblt78 on Sept 3, 2016 8:07:48 GMT
Öncelikle pedagojik formasyonun öğretmenlik dışı bölümlerde okuyan, hayalinde gelecekte öğretmenlik yapmak olupta gerçekleştiremeyen ve yanlış tercihler yapan bireyler açısından son derece mühim olduğuna inanıyorum. Konuya bu yönden bakmaya devam edersek mesleğe öğretmenlik için daha heyecanlı, daha verimli ve istekli bireyler kazandırma durumumuzda olacaktır. Ancak verilen derslerin içerik ve formasyon eğitimi alan bireye derslerin verilmesi aşamasında yöntem, ortam ve sınavlama sistemlerinde yetersizlikler olduğunu düşünüyorum. Fakat burada verilen 7 çeşit dersin birkaçının gereksiz olduğu bazı arkadaşlar tarafından ileri sürüldü. Ben bunun aksine durumu şu şekilde düşünüyorum:Bir tarih bölümünden formasyon ile öğretmenlik görevine gelen kişinin sınıf ortamında sadece tarih bilgisini yeterli olmayacağı mutlak ortadadır. Bu öğretmen öğrencilerinin aynı zamanda psikolojik sorunlarını okula taşıdıkları durumlarda rehber görevinde olması hem öğrencileri tarafından daha çok sahiplenilmesi ve sevilmesine hem de dersin zaman ve ortam yönetimine olumlu yönde etki yapacaktır.Bir edebiyat bölümü mezunu öğretmen dersinde öğrencilerinin aktif dinlenme esnalarında veya öğrenilmesi güç olan konuları işlemesi esnasında öğrencilerin gerginliklerini atmak için şuanda almış olduğumuz 7 dersin hepsininde faydasını görecektir.Bu olumlu yönlerinin aksine olumsuz yönleri de mevcuttur.Fakülte eğitimlerine bakacak olursa alana odaklanmış ve geniş zamana yayılmış bir öğretim söz konusudur. Bu birey açısından elbette daha verimli olacaktır.Bireyi öğretmen adayı olarak daha yeterli hale getirebilecektir.Bu açıdan pedagojik formasyon eğitimine bakacak olursak bir çok eksikliği fark ederiz. En önemli problem ise zaman faktörüdür.Çok kısa sürede dersler sıkıştırılmış biçimde öğrenciye aktarılmaktadır.Bu eğitimin kısıtlılıklarından en önemlisi budur.Ders notlarımızın üzerinde dahi 1.hafta,2.hafta...şeklinde konular ayrılmış ve bu konular bir gün içerisinde hatta bir günde 2 haftanın dersi işlenmektedir.bu durumun en büyük ispatı budur. Öğretmen yeterliliği ise, Türk eğitim sisteminde de olduğu gibi merkezde olması öğretmenlere büyük sorumluluklar yüklemektedir. Yeterliliği ulaşmış bir öğretmen veya öğretmen adayı öğrencilerinin hertürlü ihtiyaçlarına en uygun çözümü getirebilecek, öğrenmelerini en kolay ve isteyerek gerçekleştirebilecekleri bir ortam sağlayabilecek, zamanı etkin kullanabilecek, yenilikleri güncel olarak takip ederek bunu sınıf ortamına da taşıyabilecek, öğrenciye rol-model olabilecek, öğrencilerine sevgi ve iletişiminde pozitif olacak...gibi özelliklere sahiptir.Kendi açımdan bakacak olursam almış olduğum pedagojik formasyonla iyi bir öğretmen olabileceğimi düşünüyorum. Çünkü günümüzde artık meslek sahipleri kendi çabalarını ne derece kullanırlarsa o kadar profesyonelleşmektedir. Yani her şeyi formasyon eğitiminde beklemememizde fayda vardır. İkinci dönem alacağımız staj eğitimi ile teorik bilgilerimizi uygulamaya dökerek öğrendiklerimizi daha anlamlı hale getirebileceğiz.
|
|
|
Post by Betülnur Örene on Sept 3, 2016 9:38:08 GMT
Eğitim fakülteleri ve pedagojik formasyon sertifika programının karşılaştırılması için öncelikle hizmet öncesinde aldıkları öğretmen eğitimi programlarının kalitesinin nasıl olduğunun bilinmesi gerektiğini düşünüyorum. Öğretmen eğitimi programları, öğretmen adaylarının mesleğe başladıktan sonra nasıl öğretim yapacakları üzerindeki en büyük etkendir. Öğretmenlerin kendilerini mesleki açıdan geliştirmeye özen göstermeleri gerekir, ömür boyu öğrenme devam etmelidir. Bu bazen bir öğrencinin soracağı soru ile olacağı gibi okunacak olan bir makale ile de olabilmelidir. Pedagojik Formasyon sertifika programının Eğitim Fakülteleri'ne alternatif olarak öğretmen açığını kapatmak amacıyla verilmektedir. Bölüm öğrencileri alanında daha başarılı olsalar da eğitim fakültelerinde alınan öğrenci yetiştirme ye yönelik derslerin daha etkili olduğunu düşünüyorum. Bu sertifika programının yeterliliği ise öğrencinin ilgi ve alakasına bağlı olarak değişkenlik göstereceğini düşünüyorum. İnternet üzerinden dersleri takip edip makaleleri okuyan aktif olabilen öğrencilerin başarısı da ona göre orantılı olacaktır.
|
|
|
Post by tuncayozkan on Sept 3, 2016 10:10:22 GMT
Öğretmen yetiştirmede pedagojik formasyon programlarının yeterli olduğunu düşünmüyorum. Bu yüzden öğretmen yetiştirme de eğitim fakülteleri tercih edilmelidir. Çünkü daha verimli bir eğitim süreci olacaktır. Pedagojik formasyon eğitimi kısa zamanlı olduğu için adaylar verilen eğitimden verim alamayabilir. İlerde donanımlı bir öğretmen olabilmemiz için yeterli süreye ihtiyaç duyduğumuz gibi bu derslerin tamamını aldıktan sonra görev yapacağımız okullarda mükemmel bir ders sunumu için bu öğrendiklerimizi eyleme dönüştürebilmeliyiz. yani eğitim fakültelerinin tüm bu donanımlar için ve yeterli donanımda öğretmen - öğretici yetiştirmekte daha iyi olacağını düşünmekteyim.
|
|