|
Post by saziyearslantas1903 on Sept 2, 2016 10:12:29 GMT
Formasyon eğitiminin içerik olarak yeterli ancak süre olarak kısa olduğu, teorik ağırlıklı derslerin yoğun formasyon eğitiminden genel anlamda öğretmenlik mesleğine dair çok şey öğrenildiği ancak öğretim elemanlarının bir kısmının formasyon eğitimini yeterince ciddiye almadıkları bütün program boyunca konuları öğrencilere anlattırdıkları ve bunun da çok verimli olmadığı görülmektedir. Pedagojik formasyonun sıkıştırılmış bir program olarak değil de normal bir program olarak uygulanmasının daha çok verimlilik oluşturacağı anlaşılmaktadır. Uygulamalı ders saatlerinin daha çok olması gerektiği anlaşılmaktadır. Pedagojik formasyon eğitiminin devam etmesinin gerekli olduğu düşünülüyorsa da bu eğitimin ücretsiz olması gerekmektedir. Çünkü ücretli olması eşitlik ilkesine aykırıdır. (Yıldırım ve Vural, 2014)
|
|
|
Post by esradogan on Sept 2, 2016 10:55:32 GMT
Genel olarak arkadaşlarıma katılıyorum pedagojik formasyon un süresi izin tutulmalı ve uzaktan eğitim şeklinde olmamalı faydaları biz öğretmen adayları için tartışmalı örgün eğitim şeklinde olması bizler için faydalı gözükmektedir çünkü öğrenci ile öğretmen arasında ilişki daha iyi motivasyon daha güçlü bence iyi bir öğretmen olabilmek için sadece bildiklerini anlatmak yetmez öğrenciyi tanımak onunla iyi bir iletişim sağlamak gerekir bizde bunun eğitimini ancak pedagojik formasyon derslerinden alabiliriz. eğitim sadece teorik olarak kalmamalı pratiğe de dökülmesidir. Bunu de zaten biz Allah nasip ederse 2 . Dönem göreceğiz.
|
|
|
Post by esradogan on Sept 2, 2016 10:55:44 GMT
Genel olarak arkadaşlarıma katılıyorum pedagojik formasyon un süresi izin tutulmalı ve uzaktan eğitim şeklinde olmamalı faydaları biz öğretmen adayları için tartışmalı örgün eğitim şeklinde olması bizler için faydalı gözükmektedir çünkü öğrenci ile öğretmen arasında ilişki daha iyi motivasyon daha güçlü bence iyi bir öğretmen olabilmek için sadece bildiklerini anlatmak yetmez öğrenciyi tanımak onunla iyi bir iletişim sağlamak gerekir bizde bunun eğitimini ancak pedagojik formasyon derslerinden alabiliriz. eğitim sadece teorik olarak kalmamalı pratiğe de dökülmesidir. Bunu de zaten biz Allah nasip ederse 2 . Dönem göreceğiz.
|
|
|
Post by esradogan on Sept 2, 2016 10:56:01 GMT
|
|
|
Post by esradogan on Sept 2, 2016 11:03:11 GMT
Genel olarak arkadaşlarıma katılıyorum pedagojik formasyon uzun süreli olmalı ve uzaktan eğitim şeklinde olmamalı böyle olunca faydaları biz öğretmen adayları için tartışmalı örgün eğitim şeklinde olması biz ler için daha faydalı olacağını düşünüyorum çünkü öğretmen ile öğrenci arasında ki iletişim daha iyi motivasyon daha güçlü bence iyi bir öğretmen olabilmek için sadece bildiklerini anlatmak yetmez öğrenciyi tanımak onunla iyi bir iletişim sağlamak gerekir. Bizde bunun eğitimini ancak pedagojik formasyon derslerinden alabiliriz.
|
|
|
Post by esradogan on Sept 2, 2016 11:03:43 GMT
Genel olarak arkadaşlarıma katılıyorum pedagojik formasyon uzun süreli olmalı ve uzaktan eğitim şeklinde olmamalı böyle olunca faydaları biz öğretmen adayları için tartışmalı örgün eğitim şeklinde olması biz ler için daha faydalı olacağını düşünüyorum çünkü öğretmen ile öğrenci arasında ki iletişim daha iyi motivasyon daha güçlü bence iyi bir öğretmen olabilmek için sadece bildiklerini anlatmak yetmez öğrenciyi tanımak onunla iyi bir iletişim sağlamak gerekir. Bizde bunun eğitimini ancak pedagojik formasyon derslerinden alabiliriz.
|
|
|
Post by esradogan on Sept 2, 2016 11:03:59 GMT
|
|
|
Post by umutkartal on Sept 2, 2016 12:56:11 GMT
Pedagojik formasyon programlarının tabiki de bizlere katkısı ve yararı olduğunu düşünüyorum ancak örgün olmaması ve çok kısa bir zaman diliminde aceleye getirilerek uygulanmasını doğru bulmuyorum. Günümüz bilgi ve internet çağı falat en iyi eğitimin yüz yüze temas kurularak olduğunu düşünenlerdenim. Eğitim fakültelerinin öğretmenlik için daha iyi olduğu fikrindeyim. Çünkü bizim bölümümüz amacı sadece öğretmen yetiştirmek değil coğrafya biliminin farklı alanlara nitelikli coğrafyacılar yetiştirmektir. Bu sertifika programı örgün olsa daha fazla bilgi ve tecrübe yeterliliği kazandıracağını düşünüyorum.
|
|
|
Post by pasaoglusibel on Sept 2, 2016 13:31:43 GMT
Pedagojik formasyon üniversiteler tarafından belirli bölümler kapsamında isteyen tüm öğrencilere ya da mezun öğrencilere verilmektedir. Bu da bireylerde “ alayım da bir yerlerde lazım olur, 5 yıl sonra ne olacağı bilinmez, kendi işimi yapmaktan yorulursam öğretmen olurum” gibi düşüncelere sebebiyet vermiştir. Ben bu tür söylemleri hem kendi bölüm arkadaşlarımdan hem de diğer formasyon alan arkadaşlarımdan duymaktayım. Bu duyumlardan aslında formasyon alarak öğretmen olmanın ne kadar kolay ve basite indirgenmiş olduğunu görmekteyim. Pedagojik formasyon da teori olarak tüm dersleri görsek de sınav odaklı çalışmakta ve sınav bitiminde tüm bilgilerimizi unutmaktayız. Bu da hem teori hem de pratik olarak yetersiz, formasyonu alıp öğretmen olmayı düşünmeyen ama hayatın zor koşullarında kolay olarak görülen öğretmenlik mesleğine belki geçerimlerle dolu birçok formasyon almış bireyin bulunmasına neden olmuştur. Bu nedenle öğretmen yetiştirmede eğitim fakültelerinde verilen eğitim bana göre daha doğru. Çünkü üniversite tercihlerinde birey kendi yeteneğindeki ya da sevdiği bölümü seçerek hem de o alanda öğretmen olmayı düşünerek o bölümü seçmektedir. Mesela bilgisayar bölümünü seçen birey üniversite bitiminde teknisyenlik yapmayı düşünmektedir ama formasyon programı açıldığında son sene bu programa dahil olarak öğretmenlik de yapabilmektedir. Ama bilgisayar öğretmenliği okuyan birey daha üniversitenin ilk yıllarından beri hem kendi bölüm derslerini hem de eğitim derslerini dört yıla yayılmış bir sürede almaktadır ve okul bitince öğretmen olacağını kesin bilmektedir. Öğretmen yeterliliği, kendi alanında bilgi donanımına sahip, yaratıcı, öğrenmeyi öğreten, ahlaklı, empati yapabilen, her öğrencisine eşit davranan, araştırmacı, ölçme ve değerlendirmeyi tarafsız yapan, güncel olayları takip eden, yenilikçi, öğrencilere dersi sevdirebilen ve dersi zevkli hale getirebilen, öğrencilerde merak uyandırabilen, ilgili, veli ile ortaklaşa hareket eden, problemlere çözüm arayan, sınıf disiplinini sağlayan, ön yargısız, öğrencilerin duygu ve düşüncelerini açıklamalarına olanak sağlayan, tüm sınıfı derse katabilen diyebilirim. Pedagojik formasyon programı bana bu yeterlilikleri kazandıramadı. Çünkü saydığım bu yeterlilikler çok kısa süre içinde kazanabileceğim ve uygulayabileceğim yeterlilikler değil.
|
|
|
Post by gulsahunuvar on Sept 2, 2016 13:50:58 GMT
Öğretmen yetiştirmede pedagojik formasyon programlarının katkısını tartışmanız beklenmektedir. Eğitim fakülteleri mi pedagojik formasyon sertifika programı mı? Öğretmen yeterliği nedir ve bu sertifika programı size bu yeterliği kazandırabildi mi? Nedeni ve gerekçeleri nedir?
|
|
|
Post by ebrucantekin on Sept 2, 2016 14:01:48 GMT
Bence pedagojik formasyon eğitimi öğretmen yetiştirme için yeterli değildir. Öğretmen yetiştirmede eğitim fakültelerinin daha etkili olduğunu düşünüyorum. Fakat ülkemizde eğitim sistemi bir plan dahilinde olmadığından dolayı bu sefer de öğretmen yetiştirmede farklı sorunlar ortaya çıkmaktadır. Bence ilk olarak yapılması gereken eğitimin planlanması ve sistem dahilinde yürütülmesidir. Ayrıca bizim şu anda kısa süreli ve uzaktan eğitim olarak almış olduğumuz bu program ile de nitelikli öğretmen yetişmeyeceğini düşünüyorum. Bir öğretmenin nitelikli olması için alanında yeterli sevide olması gerekmektedir. İşini sadece meslek olarak değil de gerçekten istediği için yapmalıdır. Sonuç olarak bizim aldığımız formasyon programı bence yararlı olmakla birlikte yeterli düzeyde değildir. Bu formasyon programı düzeltilirse daha nitelikli bireyler yetiştirilebilir.
|
|
|
Post by gulsahunuvar on Sept 2, 2016 14:13:12 GMT
Nitelikli öğretmen yetiştirmede pedogojik formasyon önemlidir.Verimli ve dogru egitim vermek cocuklarin ilgi ve ihtiyaclari dogrultusunda yol alabilmek icin bu egitim alinmalidir.Normal sartlarda kazandirilmak istenen nitelikler icin uzun bir muddet gereksede bize 2ay icinde bu egitimin verilmesi ne kadar saglikli olabilir? Bu kisa surede alinan egitim bizi istenilenilen noktaya tasimaz.O yuzden egitim fakulteleri bu noktada daha verimli olacaktir.Ögretmenin yeterlilik duzeyine gelince Turkiye sartlari dolayisiyla ogretmen adaylari sadece atanmak icin ugrasmaktadir hal boyle oluncada bircok ogretmen adayi donanimli ogretmen olmak kavramindan uzaklasmaktadir.Daha rahat ,toplum baskisi ve gecim derdinden uzak bir ortamda daha nitelikli donanimli ogretmenlerin yetisecegine inanmaktayim.
|
|
|
Post by bukethamamcioglu on Sept 2, 2016 14:18:48 GMT
Günümüzde eğitimden beklenen görevler öğretmen yetiştirmeyide önemli hale getirmiştir.Öğretmenin çağın gerisinde kalmaması mesleki anlayışını yerine getirmesi gerekir.Bu anlayışla bu programdan çok fazla şey öğrendiğimi söyleyebilirim fakat derslerin sıkıştırılmış olması uygulama imkanı vermemesi açısından eksik oldugunu düşünüyorum.Bu programında yapılandırmacı anlayışa uygun olması daha verimli olurdu benim için.
|
|
|
Post by hacercan15 on Sept 2, 2016 14:39:13 GMT
Öncelikle birçok arkadaşımın dert yandığı konuya değinmek istiyorum. Evet kısa sürede sıkıştırılmış bir eğitim aldık ve bunun ne kadar katkısı oldu tamamen görecelidir. Katkı elbette tek taraflı değildir. Eğitmenlerimiz ellerinden geldiğince en iyisini yapmışlardır şüphesiz bir de biz öğrenciler extra katkı sağlamak zorunda kesinlikle bu bir şart. Bu durumda hem eğitmene hem bizlere çok iş düştü. Fakat diğer bir gerçek şu ki; herkesin öğrenmesi eşit değildir bunun yanı sıra şartları aynı değildir. Şahsen ben bilgisayar başında ders dinlemede başarılı olduğumu düşünmüyorum hatta buna yeteneğim dahi yok! Ben gibileri de vardır. Diğer bir taraftan ise bu dersleri dinlemeyip de başka işlerde çalışmak zorunda olanlar da vardır. Bu yüzden uzaktan eğitim her ne olursa olsun olmamalı. Zorunlu örgün öğretim olmalı o halde bunu gerçekten yapabilecek olanlar katılırdı böylece herkes eşit olmazdı evet eşit olmamalı çünkü bizleri 3 yıldır yarışa soktular sertifika almak için seçilmiş olmak diye ama en sonunda herkes hak kazandı bu durum tabi ki tartışılır eğitim sistemi en başında yarışa sokandır. Olur da sertifika mı işe yarar yok efendim filolog mu olunmalı en azından biz yabancı dilciler açsından. Demek istediğim şu ki gerçekten eğitimci olmak isteyenler katılsın bu programa ki bir seçiciliği olsun. Uzaktan eğitim gayet hoş devam zorunluluğu da yok tamam tek sınava gireceğiz olsun bu da olsun zihniyetinde büyük bir çoğunluk. Böylece burada başarıdan söz etmek ne kadar doğru? Pedagojik formasyon olmasaydı bunların tam tersini düşünüp öyle taşlayacaktık elbette lakin ben eğitim fakültelerini tercih ederdim geniş ve sindirilmiş program her şeyden güzel olurdu. Bunun yanı sıra ders içerikleri gerçekten çok katkı sağlayıcı örneğin; eğitim psikolojisi sadece benim ilerde öğreteceğim bir konu değil benimle yaşayacak bilgiler. Son olarak da yine sıkıştırılmış programın dezavantajı(kişisel problemim olarak) bir dil öğrencisi olarak zaten Türkçe dersler de özdeşim kurmakta zorluk çekerken bir de bunun uzaktan eğitim yoluyla veriliyor olmasıdır.
|
|
|
Post by Destan Ayyıldız on Sept 2, 2016 14:49:07 GMT
öğretmen yetiştirmede pedagojik formasyonun öneminin büyük olduğu söyleniyor. Bu belgeyi almak için verilen eğitim kısa sürede verilmeye çalışıldığı için sıkıştırılmış program şeklinde veriliyor. Bu şekilde ne kadar verimli olduğu tartışılır. Bu eğitim daha uzun bir döneme yayılabilir hemde bu şekilde öğrenciler daha iyi hazırlanır ve konuyu kavrar. Zaman kısıtlı olduğundan ezbere giriliyor sınavlara. Ezbere girilen sınavların öğrenciye ne kadar katkısı olur? Ayrıca verilmeye çalışan bilgi uzaktan eğitim şeklinde veriliyor. Bence bu konuda da düzenleme yapılabilir. Çünkü bu şekilde öğretmenle öğrenci arasında bir kopukluk oluyor. her ne kadar bilgi alışverişi sağlanmaya çalışılsa bile, öğretmen her ne kadar bilgili veya tecrübeli olsa bile örgün eğitim kadar sağlıklı bir bilgi alışverişi yaşanmıyor.
|
|