|
Post by ıbrahım.ozturk on Sept 1, 2016 19:33:57 GMT
ögretmen yeterlıgını saglayacak en önemli ölçütlerden birisi mesleğe yönelık ilgidir bu ilgi duzeyı tutumun olumlu ya da olumsuz boyutunu ortaya koyar ögretmen meslegıne yönelik ilgisı yuksek olan bireyın meslege ilişkın tutumu da olumlu olur ögretmenlerın mesleklerıne yönelık genel olarak onların mesleklerını sevmelerı mesleklerıne baglı olmalı toplumsal olarak mesleklerının gereklı ve önemli oldugunun bilincıne ulaşmaları ve mesleklerı dolasıyla kendılerını gelıstırmek durumunda olduklarına ınanmalarıyla ilgilidır yanı eğitim fakultelerı ve ya fen edebıyat fakultelerınde alınması onemlı degıldır bu işi gönülden severek yapması gerekmektedır
|
|
ekrem.pekcan@hotmail.com
Guest
|
Post by ekrem.pekcan@hotmail.com on Sept 1, 2016 21:14:06 GMT
Pedagojik formasyon aslında sıkıştırılmış bir program olmasa bence daha yararlı olabilir bu yüzden eğitim fakülteleri bu dersleri ders programlarına yaydığı için öğrenciler daha istekli ve daha güdüleyici olarak bu derslere ilgi gösterebilir ama bizim imkan ve olanak yeterliliğimiz bu olduğu için formasyonu uzaktan ve staj dönemi olarak alacağız. Aynı zamanda şuna da değinmek gerekirse öğretmen niteliğimiz tam gelişmemekle beraber gelişen öğretmenlerden yararlanma becerimiz de gelişmemiş düzeyde çünkü araştırmacı toplumdan çok hazır bilgiyi dönüştürme eğiliminde bir eğitim toplumuna dönüşmüşüz. Bence biraz da olsa şimdilik, bu programın ilk kısmı bitmeden bazı yeni terim ve yöntemler farklı düşünme ve mantıklı işlem basamaklarını öğrendim kısmen yararlı gibi. Yorumuna tamamen katılıyorum,ek olarak uzaktan eğitim derslerinin öğrenciler için daha verimli geçmesi açısından,öğrencilerin derslere aktif katılımını sağlayıcı yeni fikirler sunulmalı ve uygulamaya koyulmalı diye düşünüyorum.Öğrencilerin de hazır bulunuşluk düzeylerinin arttırılması ve derslerin daha öğretici geçmesi için bir şeyler yapılmalı ve uygulama en kısa sürede konmalı.Ben de bu işlem basamaklarını öğrendim faydalı ancak,farklı şeyler üretilmeli aktif katılım uzaktan eğitimde sağlanmalı ve dersleri öğrenmiş donanımlı bir şekilde hazır bilgiye konmadan,donanımlı eğiticiler olmalıyız.
|
|
|
Post by haticeyhan on Sept 1, 2016 21:27:07 GMT
Pedagojik formasyon alarak olunan öğretmenlik bence çok önemlidir.Çünkü öğretmen olmak isteyenlere katkısı çok fazladır.Öğretmen olmak isteyen bir öğrencinin kendini yeterli görmesi için bu programda yer alması gerekir. Ancak bu aldığımız programın bu denli hızlı ve sıkıştırılmış olması bizlere katkı sağlamamaktadır. Farklı üniversitelerde 1 ile 1.5 yıl arasında verilmekte olan bu program, bizim üniversitemizde birkaç ay içinde olunca yeterli derecede eğitimin verildiğini düşünmüyorum.Eğitim fakülteleri öğretmenlik için ayrıntıyı ve zamanı uzun tutmakta ancak pedagojik formasyon programı öğrencileri daha fazla bilgiye ve ayrıntıya sahip olmaktadırlar çünkü bu program öğrencileri fen ve edebiyat çıkışlı olduğu için daha fazla ayrıntıyla mezun olmaktadırlar. Örneğin; ben İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisiyim benim gördüğüm derslerimle, eğitim fakültesin de İngilizce öğretmenlik öğrencisi arasında dağlar kadar fark vardır. Eğitim fakültesi öğrencileri son sınıfta gördüğü dersi, biz 1. sınıf da görüyoruz üstelik öğretmenlik için birde Pedagojik formasyon programına katılıyoruz.Öğretmen yeterliliği; öğrencilerine değer verme, anlama ve saygı gösterme, öğrencilerine inanma ve cesaretlendirmektir, kısacası öğretmenin kendini geliştirerek öğrencilerini, okulunu geliştirmesidir.Benim aldığım programın bu denli hızlı ve sıkıştırılmış olması beni bu programda yeterince bilgiyi kazandıramadığını düşünüyorum.
|
|
|
Post by pınar bayık on Sept 1, 2016 22:18:35 GMT
edagojik Formasyon programında yer alan derslerin ve uygulamaların Türk Eğitim Sisteminin gereksinim duyduğu nitelikte, öğretmenlerin yetiştirilmesini sağlayabileceği düşünülebilir mi? Bu soruya kuşkusuz somut ve açık bir cevap vermek mümkün değildir. Ancak geçmişte yapılan uygulamaların işlevsel ve yararlı olmadığı yukarıda belirtilmektedir. Ama Pedagojik Formasyon belgelerinin nasıl ve kime verildiği sorusu, en azından kısmı bir cevap bulmamızı sağlayabilir. Pedagojik Formasyon belgeleri parası olan ve belli bazı koşulları sağlayan öğrencilere para karşılığı satılmaktadır. Bu çok acımasız gibi görünen yargı, Üniversitelerin kendi içinde bilinmekte ve konuşulmaktadır. Ancak, resmi ve bilimsel toplantılarda maskeler takılarak, yüzeysel ve gündelik o lgu ve olaylar çerçevesinde “Pedagojik Formasyon” eğitimi savunulabilmektedir. Pedagojik formasyon programında yer alan “Öğrenme Öğretme Kuram ve Yaklaşımları” dersinin “öğrenme psikolojisi” olarak değiştirilip yeniden tasarlanması gerektiği düşünülmektedir. Ayrıca programa Eğitim Felsefesi ve Eğitim Sosyolojisi derslerinin ve her yarıyılda 3’den az olmamak şartı ile seçmeli derslerin de eklenmesinin yararlı olacağı düşünülmektedir. Anca k pedagojik formasyon ile karşılaştırılabilecek ortalama lisans programlarına bakıldığında teorik derslerin 26- 34 saat aralığında, uygulama saatlerinin 12 - 18 saat aralığında, son olarak kredi değerlerinin de 32 - 41 kredi aralığında olduğu görülmektedir. Dolayısıyla pedagojik formasyon programında yer alan teori -uygulama-kredi (21-10-26) değerlerinin yetersiz olduğu söylenebilir. Ders saatlerinin 2’den 3’e çıkarılmasının pedagojik formasyon programının kalitesinin artırılmasına katkı sağlayacağı söylenebilir. Pedagojik formasyon programında yer alan “Öğrenme Öğretme Kuram ve Yaklaşımları” dersinin “öğrenme psikolojisi” olarak değiştirilip yeniden tasarlanması gerektiği düşünülmektedir. Ayrıca programa Eğitim Felsefesi ve Eğitim Sosyolojisi derslerinin ve her yarıyılda 3’den az olmamak şartı ile seçmeli derslerin de eklenmesinin yararlı olacağı düşünülmektedir. Pedagojik Formasyon Dersler Nasıl Ve Kimler Tarafından Verilmeli Eğitim fakültesi lisans derslerine bakıldığında, derslerin 3 kategoriden oluştuğu görülmektedir. 1.Alan Ve Alan Eğitimi Dersleri : YÖK Lisans Ders Programlarında Ders Kodu A olarak belirtilen derslerdir. Örneğin, Sınıf Öğretmenliği programındaki Temel Matematik, Genel Biyoloji bu tür derslerdendir. A kodu bulunan bu derslere, o alanın öğretimde uzmanlaşmış öğretim elemanları ya da pür bilim alanı uzmanları derslere gire r. 2.Öğretmenlik Meslek Bilgisi Dersleri : YÖK Lisans Ders Programlarında Ders Kodu MB olarak belirtilen derslerdir . Örneğin, Eğitim Psikolojisi, Okul Deneyimi, Öğretmenlik Uygulaması bu tür derslerdendir. MB kodu bulunan bu derslere, o alanda uzmanlaşmış eğitim bilimciler derse girmelidir. Örneğin Okul Deneyimi dersine, o alanda uzmanlaşmış bir Eğitimbilimci derse girmelidir. Eğer uzmanı yoksa, o alanda yayını olan eğitimbilimci derse girmelidir. O da yoksa o derse herhangi bir eğitimbilimci girmelidir. 3.G enel Kültür Dersleri: YÖK Lisans Ders Programlarında Ders Kodu GK olarak belirtilen derslerdir. İlgili alanda uzmanlaşmış ya da yayını olan öğretim elemanlarının girmesi gereken derslerdir. 1. “Pedagojik Formasyon” programlarının mezuniyet sonrası nda düzenlenmesi, bilimsel araştırmalarla kanıtlandığı üzere etkili ve verimli olamamaktadır. Bu nedenle, mezuniyet sonrası “ pedagojik formasyon ” uygulamasına son verilerek, formasyon eğitimi, lisans eğitimi içine alınmalıdır. 2.Ö ğretmen yetiştirme kaynağı olarak sadece eğitim fakülteleri yetkili kılınarak, uzun vadede, istikrarlı bir “öğretmen yetiştirme” politikası geçilmelidir 3. İstikrarlı bir “öğretmen yetiştirme modelinin” geliştirilmesi için MEB ve YÖK’ten bağımsız başbakanlığa bağlı özerk bir kurum oluşturulmalıdır. Bu kurulun kararları MEB ve YÖK açısından bağlayıcı olmalıdır. Bunun için de güçlü bir yasal mevzuat ile desteklenmelidir. 4 .Pedagojik Formasyon programları devam ettirilecek ise, öğrencilerden alınan ücret daha uygun bir düzeye çekilmeli, öğretim elemanlarına verilen ders ücreti ise en fazla normal öğretim ücretinin üç katı olmalıdır (şu anda yaklaşık 8- 9 katı kadardır). 5. Pe dagojik Formasyon programları devam ettirilecek ise; Pedagojik Formasyon programında seçmeli derslere de yer verilmelidir. Seçmeli derslerin neler olacağı ile ilgili YÖK tarafından bir çerçeve hazırlanmalıdır. Aksi takdirde, fakültelerin öğretim elemanı dağılımına göre, eğitim ile ilgisi olmayan derslerin açılma olasılığı yükselmektedir. 6. Pedagojik Formasyon programları devam ettirilecek ise; dersler uzmanlık alanı olan eğitimbilimciler tarafından verilmelidir. Bu konu ile ilgili YÖK’e yapılmış bir çok şikayet bulunmakta ve ne yazık ki yeterli ve caydırıcı tedbir alınmadığı görülmektedir. Kaynakça Akyüz, Y. (2004). Türk Eğitim Tarihi, 9. Baskı, Ankara: PegemA Yayıncılık. Ataünal, A (1994). Türkiye’de İlkokul Öğretmeni Yetiştirme Sorunu (1923 -1994), Ankara: MEB. Yüksek Öğretim Genel Müdürlüğü. Can, G. (1991) “Eğitim Fakültesi Lisans ve Öğretmenlik Sertifikası Programlarının Öğretmen Adaylarına Tutum Geliştirme Açısından Etkililiği” İzmir I. Eğitim Kongresi Bildirileri (25 -26- 27 Kasım 1991) İzmir: Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Yayını, s.: 162 -167.
|
|
|
Post by Selda HEPŞEN on Sept 1, 2016 22:41:37 GMT
-Bu proğramın, Edebiyat fakültelerini okuyan bireylere katkısı büyüktür.Bu kanıya varmamın sebebini şu şekilde açıklayabilirim:Birey lisans eğitiminde sadece seçtiği alana dair eğitim görür,bu öğretmen olmaya yeterli bir durum değildir.Şayet eğitimci olmaya aday olan bireyin, bu bilgi ve beceriye başta sahip olması ve pedagojik formasyonla da bu bilgi ve becerilerini belgelemesi gerekir.Yeterli bir öğretmenlik eğitimi alamayan bir birey, eğitimci rolüne geçtiğinde karşısındaki seyirciye sadece rol gereği o şekile davrandığını hissettirir.Yani seyirci diye nitelendirdiğimiz öğrencilere maddi ve manevi anlamda katkısı yok denecek kadar az olur.Yeterli bir öğretmenlik eğitimi alan ve kendi bilgi ve becerisiyle bunu harmanlayan birey ise rolünü yaşar ve yaşatır.
-Eğitim Fakülteleri.Sadece öğretmen yetiştirmek adına çalışır.Fen Edebiyat Fakülteleri ise bilim adamı yetiştirmek adına çalışır.Eğitim seviyesi olarak baktığımızda,coğrafya öğretmeni ile coğrafya okuyan kişilerin alan hakkındaki bilgisi aynı düzeyde değildir.Bölümünü okuyan kişi alanını en ince ayrıntısına kadar bilme yeteneğine sahiptir.Fakat öğretmenlik mezunu olan kişi vereceği eğitim düzeyinde bir bilgiye sahiptir.Daha çok eğitimci kimliği ile ortaya çıkar.Yeteri kadar pedagojik formasyon eğitimi alan Fen Edebiyat mezunu olan birey de öğretmen olma hakkına sahip olmalıdır.Buradaki karşılaştırma sadece bilgi bazındadır.İki fakültenin de yetiştirmiş olduğu bireylere toplumun ihtiyacı vardır.
-Öğretmen olmayı isteyen bireyin öncelikle bu mesleği ne kadar istediğini kendine sorması gerekir.Bunun sebebi ise bu mesleği yapabilme bilgi becerisi başta olmak üzere ne kadar sevdiğidir.Kendini bu mesleğe hazır hisseden birey, eğitimci olmaya adaydır.Pedagojik eğitim elbette bireye bu konuda lisans verir fakat bireyin maddi ve manevi açıdan kendini hazır hissetmesi,yeterli hissetmesi en önemlisi de sahip olacağı bu kutsal mesleği sevmesi gerekir.Bu sertifika bireye sadece somut bilgi verir.Bireyin aldığı bu somut bilgiyi kendine işlemesi, bir nevi kulağına küpe etmesi önemlidir.Yani şunu diyebiliriz ki; öğretmenlik beceri ve sevgisine sahip birey sertifikasıyla bunu tescillemelidir.O zaman tam manasıyla yeterli bir eğitimci olabilir diyebiliriz.
|
|
|
Post by serapocak on Sept 1, 2016 23:05:09 GMT
‘‘İyi’’ bir öğretmen nasıl yetiştirilmeli? Öncelikle, öğretmenin mesleki yeterliliği, alan bilgisi yeterliliği ve genel kültür yeterliliği iyi olmalıdır. Öğretmen adayları mesleki yeterliliklerini tamamlamak için ya pedagojik formasyon sertifika programlarına katılırlar ya da eğitim fakültelerinde, eğitimleri süresince bu bilgileri alırlar. Bence eğitim fakülteleri formasyon programlarından daha avantajlıdır çünkü; eğitim fakültelerindeki tüm öğrenciler öğrenimleri esnasında bu mesleki eğitim derslerini alırlar ve akademisyenlerle birebir iletişim halinde olurlar. Eğitim fakülteleri daha iyi diye formasyon programları kaldırılmamalı aksine geliştirilmeli, bunun için çözümler bulunmalı. Mesela; A üniversitesindeki formasyon programlarında tüm dersler birebir işlenirken B okulunda bazı dersler uzaktan eğitim olarak işlenir bazı dersler ise birebir işlenir. Bence, hata burada çünkü; A okulundan mezun olan öğrenci B okulundakine göre daha bilgili ve daha donanımlı olacaktır. Bu yüzden bu sorun çözülmeli ve tüm üniversitelerdeki pedagojik formasyon sertifika programları geliştirilmeli. İşte o zaman çok daha iyi bir öğretmen adayı yetiştirilebilir.
|
|
|
Post by ozgeesgil on Sept 1, 2016 23:06:54 GMT
Öğretmen yetiştirmede pedagojik formasyon programlarının yeterince güçlü olduğunu düşünmüyorum. Çünkü dersler uzaktan eğitim olarak veriliyor, elbetteki derse katılayamayan öğrenciler var ve bu nedenle derse girip dinlemek katılmak isteyipte katılamayan öğrencilerin sayısı oldukça fazladır. Böyle bir durumda öğretmen yetiştirilmesi yetersizdir. Halbuki iyi bir öğretmen yetiştirmek için uygulamalı eğitim de verilmelidir dolayısıyla öğretmenlik kavramını tümüyle kavramalıdır. Diğer bir yandan eğitim fakültelerinde verilen öğretmenlik ile ilişkili dersler ya da uygulamalar kesinlikle daha kapsamlıdır çünkü edebiyat fakültelerinde verilen formasyon eğitimi eğitim fakültelerine göre daha kısa zamanda veriliyor, dört yıl boyunca verilen bir eğitim ayrıntılı ve uygulamalı eğitimi ile tartışmasız daha öğreticidir, öğretmenliğe daha yatkın daha elverişli adaylar yetiştirilir. Pedagojik formasyon eğitimini kesinlikle yararsız bulmuyorum elbetteki katkısı oldu fakat eğitim fakülteleri ile karşılaştırıldığında onların daha verimli ders aldıkları görüşündeyim, uygulama gibi daha fazla imkanlara sahipler. Pedagojik formasyon programları konusunda bu alanların daha geniş çaplı olması eğilimindeyim. Bu konuya şu açıdan bakarsak öğretmenlik eğitimini kusursuz alan bir öğretmen öğrencilerini de aldığı eğitim doğrultusunda yönlendirecektir, bir doktor bir avukat ya da bir mimar hepsi bir öğretmenden eğitim alır, aslında hepsini yetiştiren bir öğretmendir, bir öğretmenin imzası vardır. Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi ''Öğretmenler! Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır''.
|
|
|
Post by ggurelsserife on Sept 2, 2016 4:32:26 GMT
‘‘İyi’’ bir öğretmen nasıl yetiştirilmeli? Öncelikle, öğretmenin mesleki yeterliliği, alan bilgisi yeterliliği ve genel kültür yeterliliği iyi olmalıdır. Öğretmen adayları mesleki yeterliliklerini tamamlamak için ya pedagojik formasyon sertifika programlarına katılırlar ya da eğitim fakültelerinde, eğitimleri süresince bu bilgileri alırlar. Bence eğitim fakülteleri formasyon programlarından daha avantajlıdır çünkü; eğitim fakültelerindeki tüm öğrenciler öğrenimleri esnasında bu mesleki eğitim derslerini alırlar ve akademisyenlerle birebir iletişim halinde olurlar. Eğitim fakülteleri daha iyi diye formasyon programları kaldırılmamalı aksine geliştirilmeli, bunun için çözümler bulunmalı. Mesela; A üniversitesindeki formasyon programlarında tüm dersler birebir işlenirken B okulunda bazı dersler uzaktan eğitim olarak işlenir bazı dersler ise birebir işlenir. Bence, hata burada çünkü; A okulundan mezun olan öğrenci B okulundakine göre daha bilgili ve daha donanımlı olacaktır. Bu yüzden bu sorun çözülmeli ve tüm üniversitelerdeki pedagojik formasyon sertifika programları geliştirilmeli. İşte o zaman çok daha iyi bir öğretmen adayı yetiştirilebilir. Arkadaşımın söylediklerine katılıyorum.Eğitimdeki bu eşitsizlikler devam ettikçe de bu sorunların çözülemeyeceğini ve yeni sorunları da beraberinde getireceğini düşünüyorum.
|
|
|
Post by feyzaozcan on Sept 2, 2016 6:56:14 GMT
Pedagojik formasyon eğitiminde mikro öğretim tekniğinin kullanılmasının yararları neler olabilir?(mikro öğretim:öğretmenlik uygulaması çalışmalarının videoya kaydedilmesi)
İlk olarak bu teknik mesleki bilgi ve beceri kazandırmada etkilidir...
Bu tekniğin öğretmenliğin ilk aşamasında olanlar için çok faydalı olacağını düşünüyorum kendini seyrederek bazı hatalarını kendisinin görmesi tekrarlamaması açısından daha verimlidir.
|
|
|
Post by feyzaozcan on Sept 2, 2016 7:01:03 GMT
Tabiki eğitim fakultelerine göre pedagojik formasyon yeterlim değildir hızlandırılmış program olması yönüyle bence olumsuz bi tutum sergiliyor.Elbette bana katkısı oldu kalıcı izli olduğunu da düşünüyorum çok şey kattı nasıl davranmam gerektğini dersi nasıl işlemem gerektğine kadar öğrendim Öğretmen yeterliği çok geniş bi yelpazedir kişilik yönünden özellik yönünden her yönden yeterli olmalıdır. yani eğitim fakülteleri sizce tam olarak bir öğretmen modeli yetiştirebiliyor mu? tam olarak dememden kasıt çağdaş eğitim tekniklerini kullanan, öğrencileriyle dayanışma içinde olan, öğrenci merkezli ders anlatımı yapıp onlarla verimli şekilde ders işleyebiliyorlar mı? ben eğitim sisteminden ziyade birazda öğrencinin isteksizliği sebebiyle bu sorunların meydana geldiğini düşünüyorum.
|
|
|
Post by busraozkurt2 on Sept 2, 2016 7:54:52 GMT
Pedagojik formasyon sertifikasi önemli bir etkendir. Çünkü ögretmenlik yapabilme yetisini kazandiran bir sertifika programidir. Tek sikintili noktasi egitim disinda verilmesidir. Egitim Fakülteleri bütün bölümleri kapsama imkani olmadigi icin pedagojik formasyon sertifikasinin disaridan verilmesi aslinda bir yönüyle de büyük bir avantaj sagliyor. Egitim Fakültelerinde olmayan ve ögretmenlik meslegini icra etmek isteyen kisiler icin büyük bir sans verilmistir. Ögretmen yetistirme ve yeterlilik bakimindan genel olarak bakildiginda yeterlidir ama daha cok uygulama alanlari imkani sunulmalidir. Pedagojik formasyon dersleri ögretmenlik bilgisi icin yeterlidir. Çünkü ögretmen ögrenci iliskilerini, konsültasyon ve ögrencinin alisma süreci bakimindan sertifika alacak ögretmen adayini bilgilendirir ve ögretmenlik niteligini kazandiracak bir adim daha atmasini ve ögretmen adayinin kendini gerceklestirerek gelistirmesine yardimci olur.
|
|
|
Post by muratalkan on Sept 2, 2016 8:57:59 GMT
Öğretmen yetiştirmede pedagojik formasyon programlarının katkısını tartışmanız beklenmektedir. Eğitim fakülteleri mi pedagojik formasyon sertifika programı mı? Öğretmen yeterliği nedir ve bu sertifika programı size bu yeterliği kazandırabildi mi? Nedeni ve gerekçeleri nedir? pedagojik formasyon şu haliyle devletin para kazanmak için koyduğu bir sertifika programından ibaret.bütün bölümler zaten gerekli eğitimi alıyor.klasik koşullanma davranışçı yaklaşım gibiezber cümleleri her bölüme öğretmenin ne faydası var.çocuk gelişimciye anaokulöncesi çocuk eğitimi.türk dili okuyana dil .edebiyat ve liselede derse girecekleri için onlara yönelik eğitim verilmeli ..ben şunu bilirim suya girmeden yüzme öğrenilmez öğretmenlikte yaşayarak öğrenilecek meslek..bir öğrenci olumsuz bir davranış sergilediğinde ilk başlarda frofesyonel yaklaşım sergilenmeyebilir..hayat sen çözüm üretiyorsun o problem o yüzden insan kendini güncellemeli formasyon eğitimi de kendini güncellemeli
|
|
|
Post by rabiayayar on Sept 2, 2016 9:19:53 GMT
Öğretmen yetiştirmede pedagojik formasyon programlarının katkısını tartışmanız beklenmektedir. Eğitim fakülteleri mi pedagojik formasyon sertifika programı mı? Öğretmen yeterliği nedir ve bu sertifika programı size bu yeterliği kazandırabildi mi? Nedeni ve gerekçeleri nedir? Pedagojik Formasyon programı gerekli bir programdır. Ancak bu programın yeterli olduğunu düşünmüyorum. Çünkü içinde bulunduğumuz program bir uzaktan eğitim sistemidir eğitimin yüz yüze olması daha kalıcı iz bırakır. Bize bu şekilde verilen programda yeterlilik kazanılamaz. Eğitim fakülteleri dönemlere ayrılarak gördüklerinden onlar için avantajdır. Ama biz Edebiyat Fakülteleri son yılda alındığında bize ne kadar fayda sağlayabilir ki tartışmaya açık bir konudur.
|
|
|
Post by fatmagurel on Sept 2, 2016 9:35:55 GMT
Tabiki de pedagojik formasyonun öğretmenlikte cok büyük katkısı vardır. Alan bilgin çok iyi olabilir bir konu hakkında ayrıntısına kadar bilgi sahibi olabilirsin ancak önemli olan senin bunu karşındakine aktarabilmendir. Öğretmenlik için dahi olmak gerekmez.Önemli olan her düzeydeki öğrenciler için kullanılacak yöntemi seçmektir.Sağlıklı toplum yetiştirmek ilk olarak ailelerin sonra öğretmenlerin görevi olduğunu düşünüyorum. Pedagojik formasyon eğitimi de bizlerin de çabalarıyla etkili olacaktır. Sadece formasyon alanların öğretmenlik yapması gibi MEB in bir düşüncesi var. Benim bu konudaki düşüncem hocamızın da derste bahsettiği mesela bilim insanı mı yetiştirilmek isteniyor fen edebiyat fakültesi ne az öğrenci alınır tüm donanımlar konulur ve eğitim öyle sağlanır.Sadece ilerde öğretmenlik için seçilen yerler olmaması gerektiğini düşünüyorum.. Kaynak : Her TÜRK öğretmen doğar ve ders tartşmaları
|
|
|
Post by merveipkran on Sept 2, 2016 10:09:23 GMT
eğitim fakültelerinde sunulan derslerle şu an bizim aldığımız sıkıştırılmış ve uzaktan eğitim olarak sunulan dersler aynı derece de etkili olamayacaktır.pedagojik formasyonun uzaktan eğitim şeklinde verilmesi ders içeriğini biraz geçiştirmek gibi oluyor.sınıf içi tartışmalarla ve yüzyüze alınan eğitim daha kalıcı olmaktadır.fen edebiyat bölümlerinde sunulan ders içerikleri daha kapsamlı ve öğrencilerin daha donanımlı olduğu kanısındayım yalnız tabiki öğrencilerin kendini ne kadar geliştirdiği önemlidir ve kendi öğrencisine ne katacağı ve bilgiyi nasıl aktaracağı önemlidir.pedagojik eğitimin uzaktan eğitim şeklinde sunulmasının yanlış bir karar olduğu kanısındayım.teorik bilgiler bu şekilde yeteri kadar kalıcı olmayacaktır.pedagojik eğitimin şu haliyle yararlı olacağını düşünmüyorum.staj süresi daha uzun olursa ve içeriği zengin olursa yararlı olabilir kanısındayım.
|
|