|
Post by sehrcnygt on Sept 4, 2016 7:07:31 GMT
Öğretmen yetiştirmede pedagojik formasyon programlarının elbette katkısının olduğunu düşünüyorum. Zaten aldığımız lisan eğitimi belli bir bilgi ve kültür düzeyinde bize katkı sağlamış oluyor ama formasyon eğitimiyle bu bilgi ve kültür düzeyinde bize katkı sağlamış oluyor ama formasyon eğitimiyle bu bilgi ve kültür düzeyi üst seviyeye çıkarılmalıdır; ki öğretmenlik mesleği bilgi temelli bir süreçtir. Formasyon eğitimiyle başlayan öğretmenlik eğitimiyle başlayan öğretmenlik eğitimi sürecinde olduğumuz bilgi ve kültür birikimi öğretmenlikle başlayıp süreklilik arz eder ve bunun sonu yoktur. Pedagojik eğitimi herkese verilmemeli; çok önemli bir meslek eğitimini barındırmaktadır. Öğretmenlik, bir insanı yeniden yaratmaktır(şekillendirmek). Bu kutsal mesleği yapan bireylerin konuşmayı bilmeyen, kendini ifade edemeyen, sokak ağzıyla konuşan bilgisiz insanlara emanet edilmemelidir. Emanet ettiğimiz bireyler emanet alan bireylere model olmalıdır. Bu bakımdan verilen eğitime gereken önem verilmelidir. Formasyon verilen her bölümde üniversite eğitimine ilk başlayan öğretmen adayları öğretmenlik hissi verilmesi için o eğitimi içerisinde besleyecek ders olması gerekmektedir. Çünkü eğitimci bir dönem ile pek sağlıklı bir eğitimci olabileceğini düşünmüyorum. Öğretmenlik hissi eğitimin başında lanse edilmelidir. (KAYNAK:Ders içi tartışmaları)
|
|
|
Post by Ozlem Ozdemir on Sept 4, 2016 7:45:00 GMT
Pedagojik Formasyon Programı öğretmen adayları için,kesinlikle faydalı bir program.Yalnız bu programın uzaktan eğitim kısmının ne denli fayda sağlayabileceğini bilmiyorum..Çünkü derslerde de gördüğümüz üzere hocalarımız tüm bilgi ve birikimlerini aktarmaya çalışırken,derse katılımın genelde çok düşük olduğunu gördük.Katılan arkadaşlar açısından mutlaka faydalı olacağını düşünüyorum,uygulanabilirse tabii.. Eğitim Fakültelerinin bu konuda dahada yararlı olduğunu düşünüyorum.Çünkü bizim aldığımız bu sıkıştırılmış eğitim programını onlar,dört yıla yayarak dahada çok özümsendiğini ve bu şekilde bilgilerin daha da iyi kavranabileceğini düşünüyorum. Yüzyüze iletişiminde daha etkili olduğuna inanıyorum. Bizler aldığımız bu eğitimi uygulama kısmında da uygulayabilirsek,bu aşamada da sürekli kendimizi yenileyebilirsek,kazanımlarımızı doğru bir şekilde aktarabilirsek,başarılı olunacağına inanıyorum.
|
|
|
Post by BETÜL TURHAN on Sept 4, 2016 8:28:47 GMT
Öğretmen yetiştirmede pedagojik formasyon programlarının katkısının olduğunu düşünüyorum. Daha önce sahip olmadığım bilgiye bu eğitim vasıtasıyla ulaşmış oldum. Bu eğitimi eğitim fakültesinde almış olmak elbette daha yararlı olacaktı, daha geniş zamanlara ayrılmış ve daha içerikli bir öğretim sürecinde almış olacaktık. Öğretmen yeterliliği; öğretmen olacak bireyin öğretmenlik vasıfları; genel kültür, alan bilgisi, ahlaki yeterlilik, eğitim süreci bilgisi gibi genel kültür ve becerilere sahip olması gerekmektedir. Aldığımız formasyon eğitimiyle bu yeterlilikleri kazanamadığımızı düşünüyorum. Çünkü öğretmenlik dünyaya şekil vermektir. Dünya dediğimiz bireydir; çünkü her birey ayrı bir dünyadır; kendi içinde farklı özellikler ve yetenekler barındırmaktadır. Öğretmen dediğimiz bu dünyayı çözebilecek yeterliliğe sahip olmalıdır. Sadece dersi anlatan değil öğrencilerini de tanıyabilecek ve onları yönlendirebilecek yeterliliğe sahip olmalıdır. Öğretmenlik bence meslekten öte bir dava gönül işidir. Herkes öğretmen olamamalı; bunun için gerçek gönüllü insanlar belirlenmelidir. Öğretmenlerin çok iyi yetiştirilip çok iyi yetiştirmeleri gerekmektedir. Ve hayata dönük bir meslek, hayatın içinden olan bir meslek olduğundan alınan eğitimler de o şekilde alınmalıdır. Yapılandırmacılık tam da bu eğitime tabi olmalıdır. Bir bakıma meslek lisesindeki eğitim formatında olmalı; meslek liselerinde staj son sınıfta değil daha erkenden adım adım başlayarak ilerlemesi ve öğrendiklerini uygulaması bizim aldığımız stajda da olmalıydı. Staj sadece bir döneme sıkıştırılmamalıdır. Çünkü aldığımız eğitim sınıf ortamına girdiğimizde bizi yeterli kılmamaktadır. Öğrendiğimiz kuramsal bilgileri çağdaş eğitimle sunmamız gerekmektedir. Bilgilerimiz teoriden ziyade pratiğe dönük olmalıdır. Verilen eğitimde derste sınıfta yaşadıkları tecrübeler anlatılmalıdır. (Kaynak: ders içi tartışmaları)
|
|
|
Post by pakizeozsakarya on Sept 4, 2016 9:50:31 GMT
Öncelikle bu eğitimi herkesin alması gerektiğini düşünüyorum. Sadece öğretmen adayları değil ailelerde bu eğitimi alırsa daha iyi çocuk yetiştirebileceklerini düşünüyorum . bu eğitim şuan için yeterli değil. Zaman açısından kısıtlı birebir ders yapılamıyor olması da programı kısıtlayan yönleri. Eğitim fakültelerinde bu programlar daha geniş zamana yayıldığı için daha etkili olabilir. Bu program mutlaka alınmalı ancak iş mutfağında öğrenilir ortama girmeden sadece teori ile her şey öğrenilmez insan pratik yaptıkça daha iyi öğrenir ve uzmanlaşabilir.
|
|
|
Post by durmusbavli on Sept 4, 2016 10:37:54 GMT
Pedagojik formasyon dersleri en az eğitim bilimleri fakültelerinde okutulan dersler kadar önemlidir. Fakat eğitim bilimleri fakültelerinde ki öğretmenlik mesleği ile alakalı dersler uygulamalar pedagojik formasyondan kat kat daha ileridedir.Bunun sebebini de pedagojik formasyonda ki zaman kısıtlamasıdır. Forumda bazı arkadaşlar bu eğitimin uzaktan eğitim olmasından dert yanmış, lakin çağımızın getirdiği en iyi sistemlerden biride uzaktan eğitimdir. Önemli olan eğitim uzaktan veya örgün eğitim olması değil, eğitimin işlevselliği, bireye, öğrenciye yani aday öğretmene kazandırdığı davranışlardır. Kendi adıma konuşmak gerekirse bu sertifika programı bana öğretmenlik mesleği davranışlarını tam olarak kazandırmadı. Ayrıca özellikle bazı derslerin üzerinde daha da durulması taraftarıyım. Mesela eğitimde program geliştirme,eğitim psikolojisi ve eğitim tarihi dersleri üzerinde daha çok durulmalıydı. Bu dersleri daha iyi ve özenli gören bir aday öğretmen, bence öğretmen yeterliliği konusunda etkili bir adım atmış olur.
|
|
|
Post by oktayakyazi on Sept 4, 2016 11:01:09 GMT
Öğretmen yetiştirmede pedagojik formasyon programlarının katkısı vardır, lakin bu sıkıştırılmış programlarla fazla katkısı veya fazla etkisi yoktur. Eğitim Fakülteleri uzun süreli olduğu için yani dönem dönem içeriklerini aldıkları için daha etkilidir. Ayrıca Eğitim Fakültelerinde her dönemde de öğretmenliğe adım adım ilerler. Pedagojik formasyon sertifika programı sınırlıdır ve sıkıştırılmıştır bu yüzden kısmen etkilidir. Öğretmen yeterliği ise öğretmenlik mesleğini etkili ve verimli bir biçimde yerine getirebilmek için sahip olunması gereken genel bilgi, beceri ve tutumlardır. Bu sertifika programı bu yeterliği kısmen kazandırabildi çünkü sadece içerik aldık ve dahaca uygulamalı olarak yapmadık.
|
|
|
Post by muselmasalık on Sept 4, 2016 11:01:43 GMT
Pedagojik formasyon programında alınan sertıfıknın öğretmen yetıstırmede yeterlı olduğunu düşünmüyorum . Çünkü öğretmen demek ogrencının her alanda yetısmesı egıtılmesı ve ogretım hayatını düzene sokmak demektır. Ayrıca öğretmen demek ulkenın yenı nasılları ıcın gelecek demektır nesıllerı yetıstıren öğretmenler çok daha özel bır egıtımden gecmelıdır. Yapılan bu uzaktan egıtım bı nebze ogrencılerın ışını gelmıs olabılır ama ogretmenlık hayatını oldukça etkılıcektır. Ikıncı donem yapılacak olan staj olayı oldukça olumludur ve ogrencının ogretmenlık hayatına büyük etkı edmektedır. Yapılan bu uzaktan egıtım durumumunun yerınede bızzat bıre bır yapılmalıdır.
|
|
|
Post by muselmasalık on Sept 4, 2016 11:02:23 GMT
Pedagojik formasyon programında alınan sertıfıknın öğretmen yetıstırmede yeterlı olduğunu düşünmüyorum . Çünkü öğretmen demek ogrencının her alanda yetısmesı egıtılmesı ve ogretım hayatını düzene sokmak demektır. Ayrıca öğretmen demek ulkenın yenı nasılları ıcın gelecek demektır nesıllerı yetıstıren öğretmenler çok daha özel bır egıtımden gecmelıdır. Yapılan bu uzaktan egıtım bı nebze ogrencılerın ışını gelmıs olabılır ama ogretmenlık hayatını oldukça etkılıcektır. Ikıncı donem yapılacak olan staj olayı oldukça olumludur ve ogrencının ogretmenlık hayatına büyük etkı edmektedır. Yapılan bu uzaktan egıtım durumumunun yerınede bızzat bıre bır yapılmalıdır.
|
|
|
Post by sematass on Sept 4, 2016 11:27:44 GMT
Pedagojik formasyonda özellikle uzaktan eğitim programlarının hiç verimli olduğunu düşünmüyorum. Bizim şuan aldığımız eğitim online derslerden ibaret ve teknik olarak yeterli bilgiye sahip olmadığımı görüyorum. Örgün olduğunda formasyon programlarının da öğretmen yetiştiren bölümler gibi donanımlı öğrenciler yetiştirebileceğine inanıyorum.
|
|
|
Post by fatmacerit on Sept 4, 2016 11:45:55 GMT
Bir kişinin diğer kişiye egitim verebilmesi icin ilk olarak kendisi gerekli yetkinlige ulaşması gereklidir. Bu sadece kisinin kendisiyle alakali olmayan bir durumdur. Bakanlığın kisinin kendisini geliştirmesine yönelik desteği vermediği görülmektedir. Evet sanki bir sertifika programi gibidir ve öğrenci bu sertifikaya muhtactir.eğitimin tabiki ogrenci üzerine katkısı olacaktır ama yapılması gerekenin pratiğin üzerine yogunlasilmasidir.
|
|
|
Post by erolakcan on Sept 4, 2016 11:55:47 GMT
Formasyon programının bizlere verdiği katkı orta düzeyde ancak eğitimin geniş çaplı olarak verilmesi uzun süreli olarak anlatılmasının daha etkili olacağını düşünüyorum. Kısa sürede etkili eğitim zor oluşur. Bu durumda eğitim fakültelerinde eğitim verilmesinin daha iyi olacağını düşünüyorum. Alınan formasyon eğitimine göre yeterli düzeye gelip öğreten bir kişi olmak gerekir. Öğretmenin öğrencilere ailelere okula karşı tutumlarının oturması gerekir. Formasyon eğitiminde yeterli donanıma sahip oldum diyemem bu durum Zamanla etkili hale gelir.
|
|
Yunus emre ermirleroğlu
Guest
|
Post by Yunus emre ermirleroğlu on Sept 4, 2016 11:58:15 GMT
Pedegojik formasyon öğretmen yetiştirmede yardımcı olur ancak doğru bir şekilde uygulandığında yararını görebiliriz mesela formasyon egitimini bir yıl içinde ögrenilecegini düşünüyoruz. Bu ögrenme kısa süre geçerli oluyor daha sonra bütün öğretmenler kendi bildiklerini yapıyor buda öğrenci için olumsuz olabiliyor. Öğrenmenin kalıcı olabilmesi için formasyon eğitimini edebiyat fakültelerindede 4 yıla yaymak gerekir ve bunu öğretmenlikyaptığı sürece dönem dönem tekrarlayarak hem iyi bir öğretmen hem de öğrenciye daha faydalı olabiriz
|
|
|
Post by kevsersanci on Sept 4, 2016 11:58:39 GMT
Pedagojik Formasyon Programları elbette ki verimlidir. Ancak Formasyon Programında alınan dersler, Edebiyat Fakültelerinde birkaç seneye dağıtıldığı için daha rahat öğrenme sansları vardır. Fen-Edebiyat ögrencileri, Eğitim Fakültelerinden daha donanımlıdır. Araştırmacı yönleri olduğu için öğrencilerine daha iyi bir eğitim vereceğini düşünüyorum. Ayrıca Pedagojik Formasyon derslerinde gördüğümüz bir çocuğa nasıl yaklaşılacagı,ilerde topluma faydalı bir birey olmasının nasıl sağlanacağı ve bir çocuğun nasıl egitilecegi konularının sadece öğretmen olacak bizler için değil, her anne-baba adayının öğrenmesi ve bilinçlenmesi için gereklidir. Formasyon Programında verilen eğitimin belli bir zamana sıkıştırılması haricinde olumsuz bir yanı yoktur. Sonuçta Formasyon öğrencisi Eğitim Fakültesi öğrencisinden daha bilgili, donanımlıdır.
|
|
|
Post by ayselerdogan on Sept 4, 2016 12:51:14 GMT
Eğitim fakültelerinin katkısı daha çoktur. Pedagojik formasyon sertifika programı uzaktan eğitim. Çoğu insan örgün olarak derslere katıldığı halde başarısız olabiliyor. Uzaktan eğitimde derse katılım ve dersi anlama konsunda sorunlar çıkabilir. Meslek hayatını etkileyecek olan derslerin uzaktan olması kavramada sıkıntıya yol açabilir. Öğretmen yeterliģi mesleğinde donanımlı olabilmektir. Sertifika programı tam anlamıyla olmasa da çoğu konuda yeterlilik sağlamıştır.
|
|
|
Post by semagulpozan on Sept 4, 2016 13:47:48 GMT
Bence eğitim fakültelerinin katkısı pedagojik formasyon programına göre bir adım öndedir. Pedagojik formasyonun bizlere kesinlikle bir katkısı oldu; fakat yüz yüze eğitim olmadığından ve kısa süreye sıkıştırılmasından dolayı çok da verimli olduğunu düşünmüyorum. Eğitim fakültelerinde 4 veya 5 senede gösterilen eğitim pedagojik formasyonda 1 seneye sıkıştırılmıştır. Fakültelerde etkinliklerle desteklenerek daha kalıcı ve uygulanabilir olduğunu düşünüyorum. Programda ise etkinliklere çok etkinliklere çok yer verilmemektedir. Yani pratik sağlanamamaktadır. Öğretmen yeterliği mesleğini etkili ve verimli bir şekilde yapabilme için sahip olması gereken bilgi ve becerileridir. Bu sertifika programı tam olarak bu yeterliliği kazandıramadı bana göre. Çünkü yeterlilik tam anlamıyla derslerle ya da eğitimle kazandırılmaz, pekiştirilir. Öğretmen yeterliliğin zamanla ve tecrübeyle kazanılacağını düşünüyorum.
|
|